2021: de Highlights van BIZ The Olympic Amsterdam

Published on Monday, December 20news

Het nieuwe jaar staat alweer op de stoep, dus graag blikken we nog even terug 2021. Het was een bewogen jaar, waarin de coronacrisis helaas aanhield, maar desondanks bleven de ondernemers positief en hebben we toch een paar leuke dingen kunnen organiseren. Kijk je mee?

 1. De komst van de afvalhub Oscar Circulair. Dankzij deze hub verminderen we als buurt het percentage restafval, beperken we het aantal vervoersbewegingen en creëren we meer duurzaam bewustzijn onder ondernemers, medewerkers en bewoners.
 2. De Take My Valentine Away-tour. We maakten een wandelroute langs diverse horecazaken, natuurlijk volledig in Valentijnsthema.
 3. Naast Chainels als communicatieplatform hebben ook gewerkt aan een eigen website. Deze staat inmiddels live en kun je hier vinden.
 4. We waren partner van sculptuur biënnale ARTZUID. Van mei tot en met september werd de buurt opgevrolijkt met diverse sculpturen van zowel nationale als internationale kunstenaars.
 5. We organiseerden maar liefst drie Olympic Clean-Ups. Samen met ondernemers, medewerkers en buurtbewoners maakten we de buurt steeds een beetje schoner en mooier.
 6. We gingen van start met het project Herinrichting Stadionplein, om het plein dat altijd bekend stond om de Febo en de opstapplek van de bus nieuw leven in te blazen.
 7. De eerste editie van het BIZ The Olympic Wandelend Speeddaten in het Olympisch Stadion. Een coronaproof netwerkevent waarbij je ook meteen je stappenteller tevreden mee stelt!
 8. We deden mee aan de Contactdag Herbestemming. Tijdens deze dag vertelden Carla de Groot (Olympisch Stadion) en Joost Verheus (Rijnboutt) over hun ervaringen met de herbestemming én de sleutel tot succes.
 9. De ARTZUID Food Walk. We promootten middels een flyer de diverse horecagelegenheden in de Stadionbuurt, speciaal voor de bezoekers van ARTZUID.
 10. ZOZ-magazine bracht in november de ‘BIZ The Olympic Amsterdam’-special uit. Hierin stonden onder andere een interview met Community Manager Mirjam Harding, een overzicht van de buurt en diverse advertenties van ondernemers in.
 11. We organiseerde de eerste Olympic Morning Meet-Up bij Bar BAUT. Dit netwerkevent stond in het teken van ontmoeten, brainstormen over het gebied (en hoe we dat mooier kunnen maken) en updates met elkaar delen.
 12. We zijn bezig de Rondes van Amsterdam, een groots wielerevenement, naar de Stadionbuurt te halen in 2022. Daarover binnenkort meer!
 13. We zorgden voor de plaatsing van twee grote kerstbomen en gezellige kerstverlichting verspreid door de hele Stadionbuurt.