8x cultuur in de Marathonbuurt

Published on Monday, October 11news

Verhalen, poëzie, spoken word, muziek en zang voor groot en klein. Dat zijn de ingrediënten van 8 culturele evenementen die de komende tijd in de Marathonbuurt gaan plaatsvinden.

De evenementen vinden plaats in de Willem de Zwijgerkerk aan de Olympiaweg 14. Buurtbewoners kunnen daar op de zaterdagen 9 oktober, 6 november, 22 januari en 12 maart gratis naar een middag- of een avondvoorstelling. De serie voorstellingen is mogelijk gemaakt door Buurtbudget Zuid van de gemeente Amsterdam.

Programmagroep
Naqiba Bergefurt, Jeannine Caland, Mirjam Simons en Arnold de Boer zijn muzikanten en kunstenaars die in de Marathonbuurt wonen. Als Programmagroep Culturele Evenementen Marathonbuurt werken zij samen aan de invulling van de voorstellingen. Zij willen met dit project meer cultuur en meer verbinding in de buurt tot stand brengen. Aan het programma werken ook professionele verhalenvertellers, dichters en muzikanten uit de buurt en elders uit de stad mee.

Eerste voorstelling
De eerste voorstelling op zaterdag 9 oktober is een Verhalenmarathon met Sahand Sahebdivani. Deze Amsterdammer is geboren in Iran. Tijdens de oorlog met Irak heeft hij Iran samen met zijn ouders verlaten. In Amsterdam heeft hij van het vertellen van verhalen zijn beroep gemaakt.

Na oktober volgen een Muziekmarathon (6 november) en een Poëziemarathon (22 januari). Op 12 maart is het de beurt aan buurtgenoten om zelf verhalen, gedichten, spoken word, muziek en zang te laten horen.

Alle voorstellingen duren ongeveer een uur. De middagvoorstellingen zijn bedoeld voor de kinderen. Zij krijgen ’s middags in de pauze limonade en koek. In de pauze van de avondvoorstelling worden, naast een drankje, lokaal gemaakte hapjes aangeboden. Na afloop is er een borrel.

Reserveren
Voor het reserveren van kaarten voor de voorstellingen kunt u een mailbericht sturen naar cultuurmarathonbuurt@gmail.com. Geef bij de reservering de datum, het tijdstip en het aantal personen door.

Zie ook deze website voor meer informatie!