Agenda van BIZ The Olympic Amsterdam

Published on Tuesday, August 31news

Er gebeurt altijd genoeg in de Stadionbuurt. Daarom houden we je graag op de hoogte van alle (digitale) evenementen, meet-ups en acties uit de buurt: 

  • Opschoondagen in de Buurt: onlangs deed de Stadionbuurt mee aan de Landelijke Opschoondag en World Clean-Up Day. Dat waren mooie startseinen voor nog meer opschoonacties in de buurt! Op 16 december verzamelen we om 10.00 bij het Olympisch Stadion voor meer opschoonsessies.
  • ARTZUID: van 1 juli tot en met 17 oktober vindt de Sculptuur Biënnale weer plaats. Gedurende vier maanden worden vijftig beelden tentoongesteld in de lanen en parken van Amsterdam Zuid. De beeldenselectie is van museale kwaliteit van internationale topkunstenaars en jong Nederlands talent. 
  • Amsterdamse Olympische Dagen: al een paar jaar wordt er een Olympische Sportweek georganiseerd in het stadion. Dit jaar weer gebeurt dat weer, op 29 en 30 september en 1 oktober. Het is belangrijker dan ooit om alle jonge Amsterdammers, met de nadruk op de inactieve en kwetsbare doelgroep, structureel in beweging te brengen.
  • Morning Meet-Up: op woensdag 6 oktober van 08.30 tot 09.30 is iedereen die woont, werkt of recreëert in de Stadionbuurt welkom bij de Olympic Morning Meet-Up bij Bar BAUT. Wil jij tijdens een volgende editie host zijn? Mail dan snel naar mirjam.biztheolympic@gmail.com. 
  • De Amsterdam Marathon: op zondag 17 oktober 2021 vindt (onder voorbehoud vanwege corona) de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon plaats. De start en finish zijn in het Olympisch Stadion.