1

‘Blij dat ik deel’ | Evenement Gemeente A’dam | 28 oktober op Stadionplein

Published on Wednesday, October 18news

De Gemeente Amsterdam organiseert op zaterdag 28 oktober het ‘Blij dat ik deel-event’ op het Stadionplein. Dit event staat helemaal in het teken van deelvervoer. Het delen van voertuigen wordt namelijk steeds normaler en in Amsterdam rijden al bijna 5.000 deelvoertuigen. Heb jij altijd al meer willen weten over de voordelen van elektrisch deelvervoer? Kom dan naar het event en oefen met elektrisch rijden en stel al je vragen aan de Gemeente de de aanbieders.

Deelvervoer in Amsterdam
Inmiddels kan je dagelijks kiezen uit zo’n 2.750 deelauto’s, 700 elektrische deelscooters en binnenkort 1.400 deelfietsen in Amsterdam. Toch kan het misschien best spannend zijn om zomaar een deelvoertuig te nemen. Tussen 12:00 – 16:00 staan de gemeente en de deelautoaanbieders MyWheels, GreenWheels, GreenMobility, Sixt en Check voor u klaar om te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Voordelen van deelvervoer
Deelvervoer biedt veel voordelen. Het is duurzaam, goed voor de luchtkwaliteit en bespaart parkeerruimte op straat. Hierdoor is er meer ruimte voor voet- en fietspaden en groen om te ontspannen en te spelen. Bovendien is het gemakkelijker, voordeliger en is er meer aanbod dan je denkt. Benieuwd waar deelvervoer bij u om de hoek staat? Kijk dan op https://kaart.amsterdam.nl/deelvervoer

Meer details over het evenement
Zie ook de bewonersbrief (bijlage bij dit bericht) voor meer details.