Doorstart BIZ: Interview met Eva & Sandra van Zotos Beauty

Published on Tuesday, May 24news

BIZ The Olympic Amsterdam is gestart in 2018 en bevindt zich nu in het laatste jaar van de BIZ periode. Dit betekent dat we een doorstart gaan maken om nog eens vijf jaar verder te kunnen gaan. Tijd om de balans op te maken en stil te staan bij het belang van een BIZ. Wat zijn de voordelen en wat hebben we bij The Olympic Amsterdam allemaal gedaan en bereikt? Het community team laat in de komende edities van de nieuwsbrief een BIZ deelnemer aan het woord en vraagt naar ervaringen.

Dit keer gaat het gesprek tussen  Mirjam Harding, community manager van de BIZ, en ondernemers Eva en Sandra van Zotos Beauty.

Mirjam: Hallo Eva en Sandra, wat fijn dat jullie de tijd hebben om wat vragen te beantwoorden en jullie ervaring met de BIZ met ons willen delen. Kunnen jullie ons eerst even vertellen wie jullie zijn en hoe jullie bij The Olympic Amsterdam betrokken zijn?

Eva: ”Hoi Mirjam, leuk dat je ons vraagt! Wij zijn als beauty experts al ruim 20 jaar werkzaam in de schoonheidsbranche en helpen onze klanten met effectieve producten en behandelingen voor een mooie, gezonde en stralende huid. Vanaf de start van de BIZ in 2018 zijn we al betrokken, juist omdat we een BIZ heel belangrijk vinden. In 2018 waren wij nét verhuisd met Zotos Beauty van de Kerkstraat naar de Stadionweg. In de Kerkstraat hadden we wel een ondernemersvereniging, maar die kwam niet echt van de grond. We dachten daar al “was het maar een BIZ”, want dan doet iedereen in het gebied automatisch mee, waardoor je meer (financiële) zekerheid hebt. We zagen het positieve effect van een BIZ heel duidelijk in de Spiegelstraat, dus toen we naar de Stadionweg verhuisden en de BIZ The Olympic Amsterdam werd opgezet, hebben we meteen volmondig “JA” gestemd.”

Sandra: ”Met een BIZ kun je met alle ondernemers samen je gebied mooi maken en de leefbaarheid vergroten. Toen we hier kwamen was het gebied nog volop in ontwikkeling en verschillende gebouwen waren nog maar nét af. Het deel van Stadionweg waar wij gevestigd zijn is een beetje een uithoekje en wij wilden graag bij het vernieuwde Stadionplein horen. Dat de BIZ gestart werd kwam voor ons dus op het perfecte moment.

Samenwerken en zo je gebied nog mooier maken; daar deden (en doen we nog steeds) graag aan mee!”

Mirjam: ”Mooi dat jullie spreken over samenwerken; dat is waar een BIZ zeker voor bedoeld is! Kunnen jullie concrete voorbeelden geven van resultaten die we met de BIZ hebben bereikt?”

Eva: ”Ja, dat kunnen we wel! Allereerst waren we echt heel erg blij met de grote verlichte kerstboom die we dit jaar in ons hoekje hadden staan. De sfeerverlichting is ook echt een toevoeging; dit krijg je als enkele ondernemer niet voor elkaar. En met de boom erbij was het helemáál sfeervol. Ik hoop dat we dat de komende jaren ook weer kunnen realiseren. Daarnaast vonden we de verschillende BIZ netwerkmomenten erg waardevol, dan leer je elkaar ook echt kennen.”

Sandra:  ”Wat wij ook een mooi project vinden is het onderzoek naar de “Verbetering Verblijfsklimaat Stadionplein”, waar een mooi wensbeeld uit voort is gekomen. In dat wensbeeld staat ook een idee voor het plantsoen onder de luifel van Hotel Twenty Eight, dat misschien wel ingericht kan worden als community garden. Zo’n idee zien wij ook wel voor ons voor het plantsoen bij ons voor de deur. Daar zouden wij in ieder geval graag iets meer van maken dan nu het geval is. En natuurlijk de verschillende opschoonacties die we met de BIZ hebben gedaan om de buurt zwerfvuil vrij te maken. Dat waren niet alleen heel gezellige en leuke momenten, maar de buurt werd er ook nog weer mooier van.”

Mirjam: ”Goed te horen dat we met de BIZ mooie dingen hebben bereikt in de afgelopen jaren. Welke kansen en mogelijkheden zien jullie voor een nieuwe BIZ periode van nog eens vijf jaar?”

Eva: ”Sandra noemde het plantsoen al, maar daarnaast zouden we het ook heel leuk vinden om in ons hoekje een marktje te organiseren waar alle ondernemers aan mee kunnen doen. Dat levert meteen meer onderling contact op. Of wat denk je van een buurtpicknick; hoe leuk zou dat zijn.”

Sandra: ”Ja meer kleinere evenementen organiseren zou super zijn, zeker na die rare corona jaren. Ik bedenk ook dat het wel fijn zou zijn als we met de BIZ een whatsapp groep kunnen starten om elkaar meldingen te kunnen sturen m.b.t. de veiligheid en zo een beetje op elkaar kunnen letten.”

Mirjam: ”Ik hoor het al; we kunnen nog heel veel nieuwe dingen gaan doen de komende jaren. Dank jullie wel voor jullie input en tijd.”

Eva & Sandra: ”Heel graag gedaan. We merken dat we na dit gesprek meteen weer helemaal enthousiast zijn en hopen dat iedereen net als wij “JA” stemt voor nog eens 5 jaar BIZ The Olympic Amsterdam!”