Het gebied weer wat mooier dankzij onze Landelijke Opschoondag actie!

Published on Monday, March 22news

Vorige week zaterdag vond de Landelijke Opschoondag 2021 plaats. En uiteraard deed BIZ The Olympic Amsterdam daaraan mee! Communitymanager Mirjam Harding was aanwezig en maakte gewapend met een afvalgrijper en vuilniszak het gebied schoon. Ze vertelt over haar ervaringen van de dag. 

“Zoals afgesproken verzamelden we ons om 13.00 uur bij de hoofdingang van het Olympisch Stadion. Ik vond het best spannend, omdat dit de eerste keer was dat de BIZ meedeed en het nog niet duidelijk was hoeveel mensen er mee zouden doen.

Ter voorbereiding had ik afvalgrijpers en vuilniszakhouders geleend bij de gemeente. Ook stond ik klaar met vuilniszakken, handschoentjes en wat stoffers met blik. En toen was het afwachten wie er zouden komen! 

Bij aankomst kwam ik buurtbewoonster tegen die al druk in de weer was met opruimen. Zij doet eigenlijk dagelijks een rondje, vertelde ze. Uiteraard vond ze het fijn om te horen dat we ook zouden meehelpen. Ook wees ze me op een omgevallen vuilnisbak op het plein voor het Olympisch Stadion. Deze hebben een aantal medewerkers van de Albert Heijn weer overeind gezet, waarvan er uiteindelijk vijf ons daarna ook nog hebben geholpen. Verder waren Carla (Olympisch Stadion), Michael (NENI Netherlands) en Pien (Move) aanwezig: geen grote groep, maar je moet altijd klein beginnen. 

Alle deelnemers kozen zelf een stuk uit het gebied waar ze aan de slag wilde. Zelf ben ik met Carla het Stadion rondgegaan en heb ik de Laan der Hesperiden voor mijn rekening genomen. Michael stortte zich op het terrein rond NENI en Pien ging rond Move aan de slag. De Albert Heijn medewerkers hebben het gebied rondom de supermarkt flink opgeschoond. Hoewel we dus met een relatief kleine groep waren, hebben we best wat terrein kunnen overspannen. 

Een uur na de start troffen we elkaar weer bij de Albert Heijn. Alle vuilniszakken waren goed gevuld, dus onze tocht had zeker zin gehad. Ook hebben we veel complimenten en aanmoedigingen gehad van voorbijgangers, die hopelijk tijdens een volgende schoonmaak ook meedoen. 

Wat mij betreft was de actie zinvol, erg leuk om samen te doen en daarmee zeker voor herhaling vatbaar. Ben jij er de volgende keer ook bij?