Horecaoverleg The Olympic Amsterdam

Published on Thursday, February 17news

Bij BIZ The Olympic Amsterdam zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om de deelnemers te ondersteunen en samen te (laten) werken. Op woensdag 16 februari organiseerden we daarom een overleg voor alle horeca ondernemers van The Olympic Amsterdam.

De bijeenkomst vond plaats bij Bar BAUT (Stadionweg 320), waar wij werden ontvangen met koffie, thee en versgebakken croissantjes. Een warme ontvangst waar de verschillende vertegenwoordigers van Het Amsterdams Proeflokaal, De Drie Graefjes, Restaurant Wils, Wils Bakery Café, IJssalon Da Vinci, Cucina Casalinga, NENI en uiteraard Bar BAUT bij aan schoven.

De insteek van deze eerste editie was in eerste instantie met elkaar kennismaken en daarnaast inzicht te geven in de rol die de BIZ in het gebied speelt. Daarbij was het belangrijk om in kaart te brengen welke wensen en behoeften er leven onder de deelnemers en hoe de BIZ kan ondersteunen hun gebied tot een hoger plan te trekken. Na een korte kennismakings-/voorstelronde kwamen de verschillende samenwerkingsmogelijkheden aan de orde. 

Allereerst werden de kansen om aan te haken bij bestaande (door derden georganiseerde) evenementen besproken zoals bijvoorbeeld Koningsdag, de Amsterdamse zomer en de Marathon. Daarnaast kwamen er veel ideeën naar voren om eigen, nieuwe evenementen op te zetten, waarbij de regie voor de horeca in handen van de The Olympic Amsterdam en haar ondernemers zelf is. 

Uiteraard kwam daarin het BIZ event “Around The Olympic Amsterdam” aan de orde, waar de horeca een mooie rol in kan spelen. Organisator van de ronde Ab Winsemius kwam langs om te vertellen over de ronde en legde de mogelijkheden om mee te doen uit. Dit maakte dat men enthousiast werd en dit project zal dan ook direct aangegrepen worden om samen in op te trekken.

Maar er werden ook veel nieuwe ideeën gedeeld. Van een drive-in bioscoop, tot het organiseren van een sportroute voor kinderen en van Olympisch Terrashoppen tot het aanhaken bij een naar het gebied te halen brocante markt; het kwam allemaal langs als mooie projecten om mee aan de slag te kunnen.

Na het bespreken van de samenwerkingsmogelijkheden, werd er veel kennis gedeeld en ervaring uitgewisseld (bijv. m.b.t. Oscar Circulair – het collectieve afvalinzameling project van de BIZ).

Tot slot kwam het onderwerp “plasticvrije terrassen” kort aan bod; een project waar de BIZ mee aan de slag wil in het kader van een duurzamere samenleving en tegengaan van plastic zwerfvuil (i.s.m. Plasticvrije terrassen, We Are Nature en The Plastic Soup Foundation).

Na een uur sloten we de vergadering af en kijken we met veel plezier terug op een vruchtbare meeting, die veel openingen heeft gecreëerd om samen te gaan werken.

Namens de BIZ danken we Bar BAUT voor de gastvrijheid en binnenkort plannen we een nieuwe meeting in om vorm te geven aan alle ideeen.

Wordt vervolgd!!