Initiatief in de spotlight – Actie SpecialWines (vriend van de BIZ)

Published on Thursday, March 2news

The Olympic Amsterdam is trots op haar deelnemers en hun verschillende initiatieven. In deze editie besteden we aandacht aan de actie van Frederik Boer die met zijn “SpecialWines” op de Marathonweg zit. Dat is net buiten het BIZ-gebied, maar omdat  Frederik aspirant lid en vriend van de BIZ is, besteden we graag aandacht aan zijn actie en vroegen hem iets meer te vertellen over zijn mooie initiatief.

Frederik vertelt:

Op 1 juni opent het Erik Scherder Huis haar deuren in Amsterdam Zuid en met SpecialWines zamel ik hier geld voor in.

Het Erik Scherder Huis is een initiatief van Erik Scherder en het Daan Theeuwesfonds. Daan Theeuwe is een jongen uit Amsterdam- Zuid met ernstig hersenletsel en met een dagprogramma van een jaar willen ze jongeren als Daan, met (ernstig) niet aangeboren hersenletsel weer een nieuwe toekomst laten ontdekken, ontwikkelen en realiseren. Een uniek project waarmee we echt een verschil willen maken en proberen deze jongeren maximaal zorgonafhankelijk te maken en hen weer optimaal te laten participeren in de samenleving. Hun oude toekomst is misschien wel weg, maar een nieuwe toekomst kan gloren.

Als je hersenletsel krijgt, begint eerst een lange weg van revalidatie. Je ontdekt ook dat je ‘oude’ toekomst achter je ligt en je een ‘nieuwe’ toekomst moet ontdekken, ontwikkelen en implementeren.

Dat is precies wat ze in het Erik Scherder Huis willen realiseren. Het intensieve dagprogramma omvat o.a. studie- en job coaching, motivatie, verwerking, het (her)ontwikkelen van executieve functies zoals plannen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Maar ook ontspannen, (team)sport, sociale (buurt)activiteiten, lotgenoten contact, stages en nog veel meer.

SpecialWines gaat op 2 manieren geld inzamelen:
Allereerst ga ik als eigenaar van SpecialWines meedoen met de Zuidasbusinessboxing. Een Boks event voor ondernemers. Iedereen kan mijn sponsor worden vanaf €10,- en hoe langer ik op de been blijf, hoe hoger het bedrag wordt. Overleef ik de eerste ronde, dan wordt het bedrag verdubbeld. Haal ik de derde ronde dan gaat je inleg maal factor 3 en je inleg wordt maximaal verviervoudigd bij een overwinning.

Een tweede mogelijkheid om te steunen is een Erik Scherder WijnBOKS aanschaffen : Zes heerlijke voorjaarswijnen, waaronder de Rosé van het Jaar, met een mooie korting. De gehele opbrengst gaat naar het Erik Scherder Huis. (https://www.specialwines.com/product/erik-scherder-huis-wijnboks/)

Mijn doel is om € 25.000,- op te halen.
Help je mee?
Vast bedankt,

Frederik Boer
SpecialWines