1

Let op! GVB vervangt trambaan tussen 7 en 28 augustus

Published on Tuesday, July 5news

Van zondag 7 augustus tot en met zondag 28 augustus vervangt GVB de rails, het betonnen onderbed en de verharding van de trambaan op een groot deel van de Amstelveenseweg. De kwaliteit van de tram‐ sporen voldoet niet meer om veilig en comfortabel te blijven rijden. Ze proberen de hinder die dit werk voor omwonenden, ondernemers en het verkeer oplevert, zoveel mogelijk te beperken. 

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Het verkeer zal hinder ondervinden van de werkzaamheden. Om de overlast en de doorlooptijd tot een minimum te beperken voeren ze de werkzaamheden uit in één fase en werken ze 24 uur per dag. Voor omwonenden kunnen de werkzaamheden geluidshinder veroorzaken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Vanaf zondag 7 augustus tot en met zondag 28 augustus werken ze aan de trambaan op de Amstelveenseweg ter hoogte van het IJsbaanpad, de s‐slinger bij de op‐ en afrit A10 en het Skutjespad. Tijdens deze periode gelden onderstaande verkeersmaatregelen.

Auto‐ en vrachtverkeer:
Tijdens de gehele periode is vanuit noordelijke richting de Amstelveenseweg tot en met het IJsbaanpad bereikbaar. Autoverkeer richting het zuiden en de A10 volgt een omleiding via de Parnassusweg. De Fred Roeskestraat is alleen bereikbaar vanuit het zuiden.

Fietsers en voetgangers:
Het fiets‐ en voetpad voor de westelijke ingang van metrostation Amstelveenseweg langs is gedurende de hele periode afgesloten. Het metrostation is via de oostelijke ingang bereikbaar, fietsers en voetgangers volgen hier een omleiding voor. Waar mogelijk proberen zij de kruising IJsbaanpad zo lang mogelijk open te houden, bij afsluiting volgt een omleiding via de oversteek bij Stadionplein.

Openbaar vervoer
Tramlijn 24
Vanaf zondag 7 augustus 01:00 uur tot en met zondag 28 augustus 05:00 uur wordt tramlijn 24 ingekort tot aan het Stadionplein en zal vervolgens via de Amstelveenseweg rijden naar een tijdelijk eindpunt aan het Haarlemmermeercircuit. Ter hoogte daarvan kunnen passagiers overstappen op GVB lijn 62 of Connexxion lijnen 347 of 357 om hun route richting de Boelelaan te vervolgen. Reizigers met GVB vervoersbewijzen mogen op zicht reizen met de Connexxion bussen op dit deel van het traject.

Let op! Het kan altijd voorkomen dat er door onvoorziene (weers)omstandigheden afgeweken moet worden van de planning, uiteraard proberen zij dit zoveel mogelijk te voorkomen en (indien mogelijk) tijdig te melden. Houdt u daarom de site gvb.nl/1929 in de gaten. Meer informatie: Heeft u behoefte aan meer informatie? Maak dan via de GVB klantenservice (telefoon 0900 – 8011) een belafspraak met de omgevingsmanager.