Let op: reclamebelasting vanaf 1 januari 2022

Published on Wednesday, December 8news

Door corona is de heffing van reclamebelasting twee jaar uitgesteld, maar omdat het een belasting betreft die voor alle bedrijven in de stad geldt en het veel bedrijven ook economisch goed gaat heeft de gemeenteraad in november 2021 besloten reclamebelasting per 1 januari a.s. in te voeren.

Om ondernemers te informeren over invoering van de reclamebelasting wordt of is bijgevoegde brief verstuurd. Hierin staat informatie over de heffing uitgelegd. Zie eventueel hier meer info op de website over de reclamebelasting.

Vóór 1 januari reclame weghalen = niet betalen
Het is heel belangrijk om te weten dat je voor 1 januari 2022 nog reclame weg kunt halen, zodat het niet meegerekend wordt in de oppervlakte berekening. Ook is het helaas niet zo dat als je reclamebelasting betaalt over reclame deze reclame er met goedkeuring van de gemeente hangt. Veel reclame in Amsterdam is in strijd met de geldende regelgeving of is niet op de juiste manier aangemeld of een vergunning voor gevraagd. Hier kan de gemeente je nog steeds op aanspreken en betaal je dus ook belasting over.

Voor meer informatie over het beleid en het doen van een melding of vergunningaanvraag. Zie de info gevelreclame op de website van de gemeente Amsterdam.