Mooi initiatief BIZ deelnemer Phanos: Olympisch Stadionloop voor UNICEF op 13 november

Published on Wednesday, November 9news

Op zondag 13 november 2022 organiseert BIZ-deelnemer en Atletiekvereniging Phanos samen met UNICEF Regio Amsterdam de jaarlijkse Olympisch Stadionloop (OSL). De loop is georganiseerd om geld in te zamelen voor UNICEF en zal starten en finishen in het Olympisch Stadion.

Tijdens de OSL lopen scholen, bedrijven en individuen mee voor het goede doel, er worden dit jaar ongeveer 1.200 deelnemers verwacht die zondag tussen 08:00 en 17:00 voor UNICEF het parcours vanaf het stadion door het Amsterdamse Bos en weer terug naar het stadion zullen afleggen. Er is een loop van 10 km, een van 5 km en een kinderloop van 800 meter. Vorig jaar heeft de OSL €3.500,- opgehaald voor UNICEF.

De Olympisch Stadionloop kent een lange historie, de wedstrijd werd namelijk al in 1977 voor het eerst georganiseerd. Sinds 2009 is de organisatie van de loop in samenwerking met UNICEF Regio Amsterdam om zowel de atletieksport als het belang van kinderrechten onder de aandacht te brengen en hier geld voor in te zamelen.

Binnen BIZ The Olympic Amsterdam worden regelmatig (sportieve) activiteiten gepland voor diverse goede doelen. Het is een goede manier op zowel sport als een inzameling onder de aandacht te brengen! Kom dus vooral de deelnemers aanmoedigen!