Moois in de buurt: Aanleg Jeu de Boulesbaan

Published on Thursday, December 8news

In deze rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer: een Jeu de boulesbaan in ons gebied!

Ten zuiden van het Olympisch Stadionterrein is in de laatste week van november de aanleg van een jeu de boulesbaan van start gegaan. De aanleg van de baan is het initiatief vanuit Gemeente Amsterdam als onderdeel van een project om in stadsdeel Zuid meer ruimte voor groen en ruimte voor spel te creëren.

Het populaire spel wordt allang niet meer exclusief op de camping in Frankrijk gespeeld, maar is op verschillende plekken in Amsterdam en heel Nederland te spelen. De gemeente heeft al in verschillende gebieden banen laten plaatsen en ook stijgt de hoeveelheid horecagelegenheden met een jeu de boulesbaan in de stad. En zo komt er dus een baan binnen ons eigen gebied! Zo kan je straks je collega’s en vrienden inmaken met een potje jeu de boules naast het stadion. De locatie is wel toepasselijk, aangezien de Fransen de sport officieel willen laten meedoen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.