Moois in de Buurt: de ARTZUID werken van Klaas Gubbels

Published on Tuesday, July 13news

In deze tweewekelijkse rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer: de ARTZUID werken van Klaas Gubbels.

In het kader van Sculptuur Biënnale ARTZUID zijn de lanen van Amsterdam-Zuid de komende maanden versierd met diverse kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook in de Stadionbuurt zijn een aantal opvallende werken geplaatst.

Zo vind je er bijvoorbeeld de werken van beeldend kunstenaar, tekenaar, graficus en beeldhouwer Klaas Gubbels (1934). Al sinds 1955 exposeert hij zowel in nationale en internationale kunstinstellingen. In zijn werk focust hij zich vooral op stillevens van tafels, stoelen, koffiekannen, kopjes, flesjes of trechters. Veelal in blauwe, rode en sobere grijstinten.

Al eerder in 2011, 2015 en 2017 werden zijn werken tentoongesteld tijdens ARTZUID. Dit jaar zijn er drie werken van Gubbels te vinden: Ode aan Armando, Vijftuiters (Stadionweg) en zijn nieuwe werk Zijwaarts (Apollolaan). Ga jij kijken?