Moois in de Buurt: het insectenhotel

Published on Monday, January 31news

In deze tweewekelijkse rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer: het insectenhotel.

Misschien is het je al eens opgevallen: het luxe insectenhotel op de Amstelveenseweg ter hoogte van Mr. Sam Asian Bistro. 

De stenen insectenmuur bestaat uit tienallen hotelkamers en tunnels en dient als onderdak voor nuttige insecten zoals bijen, vlinders, lieveheersbeestjes, oorwurmen, pissebedden, en nog veel meer! Daarnaast kunnen de insecten zich op een natuurlijke en veilige manier voortplanten. Met één insectenhotel worden dus veel verschillende diersoorten geholpen. 

Wist je dat je zelf ook je steentje kan bijdragen in het stimuleren van de biodiversiteit, door een insectenhotel in jouw tuin te plaatsen. Je kunt er een kopen in een tuincentrum, dierenwinkel of bouwmarkt, maar het is natuurlijk nog leuker én duurzamer om zelf een insectenhotel te maken! Verzamel wat oude materialen en het bouwen kan beginnen. 

Benieuwd geworden? Lees hier meer over de verschillende soorten insectenhotels en hoe je deze zelf kunt maken!