Moois in de buurt: Overzicht van alle bomen

Published on Wednesday, March 15news

In deze rubriek duiken de redacteuren van BIZ The Olympic Amsterdam de Stadionbuurt in. We gaan op zoek naar mooie, bijzondere of intrigerende kunst, architectuur en andere objecten in het gebied en het verhaal hierachter. Deze keer: alle bomen!

Amsterdam staat natuurlijk helemaal vol met verschillende soorten bomen en zo ook in het gebied van The Olympic Amsterdam. Maar weet jij welke bomen dit allemaal zijn? De gemeente Amsterdam heeft dat inzichtelijk gemaakt aan de hand van deze overzichtskaart.

Wist je bijvoorbeeld dat de bomen langs de randen het Stadionplein voornamelijk Robinia’s zijn? Dit is een boom met dikke schors en diepe groeven. En langs de Laan der Hesperiden bevinden zich vooral Platanen, die bekend staan om hun grote bladeren. En bij het stukje van de Stadionweg zijn vervolgens weer Iepen te vinden, die meer kleine en ovale bladeren hebben.

Zo is het gebied van de BIZ de standplaats van wel tien verschillende boomsoorten! Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar “groen” is duurzaam en daar zijn we erg blij mee.