NextGen Games: 3 dagen sportspektakel bij het Olympisch Stadion, dit weekend is het zover!

Published on Wednesday, May 17news

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 mei vindt de zevende editie van NextGen Games plaats in en voor het Olympisch Stadion.

Wat gaat er gebeuren?

In drie dagen tijd vinden er ongeveer 20 grote én kleine events plaats vanuit 12 verschillende sporten. Dit zijn sporten van de toekomst: (urban) varianten van bestaande sporten óf compleet nieuwe sportvormen met Olympische potentie. In totaal verwachten we zo’n 5000 sporters, coaches en fans. Zie de timetable en plattegrond voor het complete programma.  

Moet ik ergens rekening mee houden?

Het grootste gedeelte van het event vindt in het stadion plaats, waarbij zowel de atletiekbaan en het veld als de tribunes worden gebruikt. In de ‘bak’ recht voor het stadion wordt groot uitgepakt met 3×3 Basketball. Bij alle sporten zal achtergrondmuziek worden gedraaid. In verband met Hemelvaart vinden de eerste opbouwwerkzaamheden plaats op woensdag 17 mei (plaatsen van tribunes, levering van dranghekken en diverse andere materialen). Op vrijdagochtend 19 mei wordt de opbouw afgerond. Het streven is om het totale terrein op zondagavond 21 mei weer schoon op te leveren. Heb je een praktische vraag? Eventmanager Michelle Melis (m.melis@sportsgen.nl) staat tot uw dienst!

Kan ik ook meedoen of komen kijken?

NextGen Games is gratis toegankelijk voor iedereen! Bij de meeste sporten is het mogelijk om, naast kijken, ook zelf mee te doen. Informeer voor de mogelijkheden hiervoor bij de wedstrijdtafel of organisatie van de twaalf sporten. Wil je bij de officiële opening in de Olympic Room zijn? Meld je aan via deze link.