Nieuwe editie NextGen Games | 24 t/m 26 mei | Olympisch Stadion

Published on Monday, March 18news

SportsGen en de gemeente Amsterdam organiseren van 24 t/m 26 mei de achtste editie van de NextGen Games, een sportfestival dat geheel in het teken staat van de topsporters en sporten van de toekomst! Het event vindt voor het eerst volledig plaats ín het Olympisch Stadion van Amsterdam. Het programma bestaat uit meer dan tien nieuwe sporten of varianten op bestaande sporten. Je kunt sport kijken of zelf meedoen. En toegang is helemaal gratis!

Nieuwe locatie
Met alle sporten gecentreerd binnen de stadionmuren, hoopt de organisatie de beleving voor deelnemers én bezoekers aanzienlijk te verhogen. Het doel is om met de kleine locatie-aanpassing een groot verschil te maken. 

Niet alleen zal het stadion meer dan ooit bruisen vanwege de aanwezigheid van meer sporten, deelnemers en toeschouwers, ook zal een centraal stadionprogramma worden georganiseerd. De Main Stage is de verbindende factor. Alle prijsuitreikingen vinden hier plaats, er is centrale muziek en een dagelijkse opening en afsluiting.

Programma 
In de programmering maakt het scholenprogramma een comeback. In 2019 was een dergelijk programma voor het laatst onderdeel van NextGen Games. Op 24 mei hoopt de organisatie opnieuw honderden leerlingen van Amsterdamse basisscholen te verwelkomen. In de komende weken wordt bekendgemaakt welke sporten deel uitmaken van het driedaagse sportfestival én welke gezichten door deze sporten naar voren zijn geschoven als ambassadeur van NextGen Amsterdam in 2024. Meer informatie is te vinden via www.nextgen.amsterdam