Ondernemer in de Spotlight: Hella Pais van Hella Pais Interieur

Published on Wednesday, October 13news

Als kind werd Hella Pais al getroffen door de stoffen en kleuren die ze zag in de stoffengroothandel en -winkel van haar vader. Jaren en veel verschillende ervaringen later, startte ze vanuit huis met Hella Pais Interieur. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een prachtige winkel aan de Laan der Hesperiden 170. We spraken Hella over haar ondernemersavontuur, haar passie voor interieur en haar binding met de buurt.

Q: Hi Hella, leuk dat je tijd kon vrijmaken voor ons! Laten we beginnen bij het begin: hoe is jouw passie voor interieur ontstaan?
A: Eigenlijk is mijn passie voor interieur pas later in mijn leven ontstaan. Wel raakte ik op vroege leeftijd al gefascineerd door stoffen en kleuren, die ik zag bij mijn vader in zijn stoffengroothandel en -winkel. In 1969 opende hij ook een kledingboetiek, waar ik ging werken. Zo kwam ik al vroeg in aanraking met verschillende materialen en kwaliteiten. Later heb ik ook nog een tijdje gewerkt met antiek en design.

Q: En hoe ben je dan met je eigen interieurzaak begonnen?
A: Ik was op vakantie in de Provence, waar mijn ogen opnieuw werden geopend voor de schoonheid van kleur. Toen besloot ik dat ik van mijn passies voor kleur, stoffen, antiek, design én interieur mijn werk wilde maken. Vanaf dat moment ben ik diverse keren teruggegaan naar de Provence om meubels en kleingoed in te kopen. Ik durfde het nog niet aan om een pand te huren, dus ben ik vanuit huis begonnen met Hella Pais Interieur. Later besloot ik een ruimte in een oud koetshuis aan de Prins Hendrikkade te betrekken. Daarna verhuisde ik naar de Beethovenstraat en inmiddels zit ik alweer vijftien jaar aan de Laan der Hesperiden, waar ik tevens woon.

Q: Hoe onderscheid je je van andere interieurzaken?
A: Toen ik begon, werd er nog weinig gedaan met kleur in interieurs. Ik besloot mijn eigen verflijn te ontwikkelen, waardoor ik me verder kon specialiseren in kleur. Als ik kleuren samenstel, blijft de uitstraling toch altijd naturel en in balans. En deze kan ik dan weer combineren met de schilderijen van Han Ebbelaar, die naadloos aansluiten bij het hele kleurpalet. Ook werk ik al jaar en dag met dezelfde leveranciers, waaronder Designers Guild. Ik laat me niet leiden door trends. Ook al verdween kleur soms van de kaart, bleef ik trouw aan mijn concept.

Q: Wat mooi! En de Stadionbuurt bevalt dus goed, aangezien je hier al vijftien jaar zit?
A: Zeker, het bevalt erg goed. Vijftien jaar geleden was alles rond mijn winkel nog zandgrond. Moet je je voorstellen: de brug over de Stadiongracht was er nog niet eens. Langzaamaan heb ik alles gebouwd zien worden en zien ontstaan. Nu is het een plek waar klanten van binnen én buiten Amsterdam makkelijk kunnen komen. En de positieve energie spat er hier in de buurt en bij de ondernemers vanaf, ondanks de afgelopen anderhalf jaar. Een mooie bonus is dat mijn pand op de hoek van de Laan der Hesperiden zit, waar ik ramen en dus daglicht alom heb. Perfect voor het bekijken van kleuren en stoffen!

Q: Dat klinkt inderdaad ideaal. Zie je daarnaast nog verbeterpunten waar we als BIZ The Olympic Amsterdam mee aan de slag kunnen?
A: Het enige wat ik kan bedenken is dat er ’s zomers veel overlast is van de evenementen in het Olympisch Stadion. Maar volgens mij wordt hier al aan gewerkt!

Q: We nemen je feedback mee, Hella. Bedankt voor je tijd en antwoorden!
A: Geen dank!