Ondernemer in de spotlight | In gesprek met Joost Hazes van Olympic Gym Amsterdam

Published on Friday, February 16news

In de rubriek Ondernemer in de Spotlight geven wij graag het woord aan een van onze BIZ-deelnemers. We gaan in gesprek om de specifieke ondernemer beter te leren kennen door te luisteren naar zijn/haar verhaal. Want wie zijn nou eigenlijk de mensen achter de schermen en waarom hebben zij juist voor The Olympic Amsterdam als locatie voor hun bedrijf gekozen? 

Deze keer geven we het woord aan Joost Hazes, die al bijna 25 jaar gevestigd is in het Olympisch Stadion. Bij de start heette zijn sportschool nog Medico Vision Sportstraining, maar de naam is inmiddels veranderd naar Olympic Gym Amsterdam. Met zijn unieke manier van trainen is hij een begrip in de sportwereld en heeft hij vele grote namen onder zijn hoede gehad. Topsporters als Edgar Davids en Ricard Krajicek, maar ook de spelers van ons nationale volleybalteam, ze kennen hem allemaal. Community manager Mirjam sprak met Joost in zijn Olympic Gym Amsterdam  aan het Olympisch Stadion 23.

Mirjam: “Dag Joost wat leuk dat we je wat vragen mogen stellen. Kun je ons iets meer vertellen over jezelf en jouw bedrijf”.

Joost: “Dat kan ik zeker! Zo’n 40 jaar geleden raakte ik besmet met “Het Olympisch Spelen virus”. Daarom heb ik mij tijdens mijn opleiding aan het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) gespecialiseerd in het geven van trainingen op het gebied van o.a. tennis en atletiek. Na mij studie (begin tachtiger jaren) werkte ik  in een showroom tussen de krachtsportspullen en bracht ik de kennis uit mijn opleiding in de praktijk. Ik gaf trainingen en revalidatie aan verschillende sporters en zij wisten mij al snel te vinden, vooral als ze een blessure hadden opgelopen. Mijn kracht zat toen al in het snel naar herstel werken en dit is nog steeds een van mijn grootste drijfveren in wat ik doe. Na vele jaren ervaring heb ik een methode ontwikkeld waardoor mensen sneller herstellen en hiermee onderscheid ik me tot de dag van vandaag van andere trainers. Door mijn goede band met onder andere ziekenhuizen, artsen en fysiotherapeuten heb ik altijd vele cliënten gehad en nog steeds”.

Mirjam: “En toen ben je met Medico Vision Sportstraining naar het Olympisch Stadion gegaan?”

Joost: “Ja dat klopt. Ik werd in 1999 gevraagd of ik niet vanuit het Olympisch Stadion wilde gaan werken en heb die kans met beide handen aangepakt. De plek is toch ook gewoon fantastisch! Hier ligt de historie van de Olympisch Spelen uit 1928, waar voor het eerst vrouwen aan mee mochten doen en een toren is gebouwd waarin (ook voor het eerst) het Olympisch vuur brandde. Een magische plek en bovenal bijzonder dat het Stadion behouden is gebleven.

Qua faciliteiten past het ook zeer goed, want Olympic Gym is een sportschool voor iedereen met maar liefst 60 verschillende groepslessen. We kunnen hier ook veilig buiten sporten, er is veel parkeergelegenheid in de buurt en we zijn goed bereikbaar met het OV.

Mirjam: “Maar nu heet je bedrijf Olympic Gym. Waarom heb je de naam veranderd?”

Joost: “’Medico Vision Sportstraining’ dekte de lading op een gegeven moment niet meer.
Ook sporters die niet met een medisch probleem zitten zijn namelijk altijd van harte welkom geweest en de naam “Olympic Gym Amsterdam” past beter bij het stadion.

We willen ons namelijk niet alleen onderscheiden door onze medische kennis maar vooral door onze persoonlijke begeleiding. We besteden veel tijd aan onze leden en we kennen iedereen bij naam. Van jong tot oud, van beginner tot professional, we willen dat iedereen zich bij ons thuisvoelt.”

Mirjam: “Dat klinkt mooi, maar hoe doen jullie dat?”

Joost: “Elk lid krijgt vanaf de intake een persoonlijke begeleider die je ook blijft volgen en ondersteunen. Hij/zij gaat echt mét jou kijken wat het best bij je past en geeft tips en advies. En met zo’n 60 verschillende groepslessen per week zit er voor iedereen wel iets tussen dat past. Bij ons ligt de focus niet op “zien en gezien worden” en we hebben juist aandacht voor elk individu. En dat houden we ook zo!”

Mirjam: “Dank voor je bijzondere verhaal Joost!”

Joost: “Graag gedaan en wees welkom om te komen sporten!”

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Joost en wil je meer weten? Neem dan contact op met Olympic Gym en neem eens een kijkje.

Olympic Gym Amsterdam
Olympisch Stadion 23
1076 DE Amsterdam
020 675 2313