Ondernemer in de Spotlight: Thérèse-Skin Care Center

Published on Wednesday, February 16news

Thérèse van der Laan begon 34 jaar geleden met haar eigen onderneming: Thérèse-Skin Care Center. Thérèse werkt al 16 jaar met Marcel. BIZ The Olympic Amsterdam sprak het duo over Thérèse-Skin Care Center, hun Mesoestetic expertise en tips voor een goede huid. 

Q: Welkom, leuk dat we jullie wat vragen mogen stellen! Laten we bij het begin beginnen: kun je ons een korte introductie geven?
T: Ik ben 34 jaar geleden begonnen op de Amstelveenseweg 336. Wij zitten nu sinds twee maanden op de Jasonstraat 1. We zijn heel blij dat we hier in de oude slagerij Van Schaick terecht zijn gekomen, want het was lastig om iets te vinden. We hebben alles moeten verbouwen, maar we zitten goed op onze plek. Ik heb samen met Marcel nog altijd veel plezier in mijn vak. 

Q: Ja, want hoe zijn jullie bij elkaar gekomen??
M: 16 jaar geleden ben ik naar Amsterdam gekomen vanuit Duitsland. Ik heb Thérèse opgebeld en gevraagd of ik mijn CV mocht opsturen. Daarna zijn wij elkaar op straat tegengekomen maar we wisten niet van elkaar dat wij het waren. We keken kort naar elkaar en hadden meteen een klik. Sindsdien heb ik mijn plek hier gevonden. Ik vind het een heel mooie manier om met mensen te werken. Je bent elke dag bezig met dezelfde dingen maar toch is het altijd anders. Wij werken fijn met elkaar, ook omdat wij echt elkaars tegenpolen zijn. 

Q: Maakt dat jullie ook zo’n krachtig duo?
M: Ja, zij is ‘very ambitious’ en ik ben soms wat meer op de achtergrond. Dus we vullen elkaar echt aan op bepaalde vlakken. 
T: Marcel remt mij een beetje af en ik por hem soms een beetje op. 

Q: Leuk om te horen! Hoe is jullie passie voor de huid en de verzorging eigenlijk ontstaan?
M: Mijn interesse begon al op mijn twintigste. Ik vond ‘huidspecialist’ een mooie baan en voor ik het wist werd ik opgeleid op in Duitsland. Het was een privé-opleiding waar je alles had: anatomie, dermatologie, pedicure, etc. Ik vond het een mooie manier om met mensen te werken, omdat je heel intiem met mensen bent. Je komt dichtbij iemand en dat vind ik bijzonder. Ook vind ik het belangrijk om de huid te verzorgen, gezond te houden en daar ook goed op te letten. Het verbaast mij dat sommigen nog steeds weinig over de huid weten of denken dat verzorging niet belangrijk is. 
T: Voor mij geldt eigenlijk het verhaal wat veel schoonheidsspecialisten hebben, namelijk de puberteit. Ik had veel puistjes en andere huidproblemen. Op een gegeven moment dacht ik: het zou fijn zijn als we hier meer tegen konden doen. Ik begon ook ergens begin twintig met de opleiding.

Q: En hoezo een eigen onderneming begonnen?
T: Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus op de een of andere manier zit het dan erin. Ik heb nooit gestudeerd om ondernemer te worden, bij mij zit het echt in het bloed. Ik ben ervan overtuigd: je bent het of je bent het niet. Je kan het niet écht leren. Marcel zegt bijvoorbeeld dat hij nooit ondernemer zou kunnen zijn. 
M: Nee, dat zit niet in mijn bloed. Ik houd echt van mijn vak en mijn werk. Ik zou niet mijn eigen zaak willen hebben, want dan kan ik niet meer slapen. Voor mij is het belangrijk om werk en ‘life’ in balans te houden. Nu werk ik met ‘love’ en ‘passion’, maar als ik klaar ben, ben ik klaar. 

Q: Dat snap ik! En wat kunnen mensen bij Thérèse-Skin Care Center vinden?
T: 34 jaar geleden ben ik begonnen met cosmetische producten, omdat de medische kant van schoonheidsspecialisten nog niet bestond. Het was toen meer de nagels, make-up en acne-behandelingen. Maar wij hebben altijd door de jaren heen, zeker met Marcel de laatste zestien jaar, gedacht dat het beter kon. We waren eens op een medisch congres waar we huidartsen spraken, die ons de zin en de onzin van producten en werkzame stoffen uitlegden. In de tussentijd, in de afgelopen 16 jaar, hebben we veel trainingen gevolgd, bijvoorbeeld van een dermatoloog in een ziekenhuis in Rotterdam in een snijkamer op dode mensen. Later zijn wij geslaagd voor de opleiding Dermatologie voor schoonheidsspecialisten. We hebben ons ontwikkeld in de medische kant omdat we dat enorm leuk vinden. We hebben ons afgescheiden van de cosmetische kant en zijn meer de medische richting opgegaan. 

Q: Jullie zijn onlangs verhuisd. Zijn jullie blij dat jullie in hetzelfde gebied konden blijven?
T: We hebben in het afgelopen jaar veel veranderingen meegemaakt, ook zo’n verhuizing. We vinden het fijn dat er nog iets bekend is. We kennen de mensen uit de buurt en we weten wat voor soort mensen hier komen. 
M: Ja, het is alsof je een nieuwe baan hebt, maar met dezelfde mensen. Een grote verandering, maar toch heel vertrouwd. Het was heel belangrijk dat wij in de buurt zouden blijven. 

Q: Jullie zijn onlangs uitgeroepen tot dé Mesoestetic experts van Amsterdam-Zuid. Wat houdt dit in?
T: Het lijkt een eenvoudig bordje, maar je moet heel veel kennis hebben en alle trainingen hebben gevolgd. Het merk Mesoestetic, meer een medisch merk, toont met deze titel hun waardering naar ons. Een erkenning wat betreft onze kennis, de producten en de behandelingen die wij doen. Mensen weten dat ze hier met gespecialiseerde schoonheidsspecialisten te maken hebben. 

Q: Ik ben erg benieuwd. Jullie bestaan sinds 1987 en zijn nu ook Mesoestetic experts. Hoe voelt dat?
T: Natuurlijk, we zijn erg trots. Ik zou het eigenlijk ook erg vinden als we het niet gekregen hadden, want wij hebben er jaren voor gewerkt. Maar we zijn superblij dat we het bordje hebben en dat we hem straks aan de muur kunnen bevestigen. 

Q: Hebben jullie nog tips of adviezen voor een goede huid?
M: Dat is heel ingewikkeld, haha. Dan moeten wij echt de huid zien, want het is persoonlijk. Maar je hebt natuurlijk altijd de basis. Twee keer per dag reinigen, overdag én elke dag beschermen tegen het licht. Veel mensen denken dat het alleen om de zon gaat en dat die schijnt hier toch niet. En tot slot een goede verzorging voor het slapen. 
T: Wij merken hoeveel mensen nog niets hierover weten en alleen met water wassen. Nou, als er iets fout is, is dat het wel, want water droogt enorm uit. Of mensen die niets gebruiken, of mensen die denken dat als je niks gebruikt het allemaal wel goed komt. Als we in een bos zouden leven, dan misschien wel.