2

Oscar Circulair | Resultaten 2023

Published on Thursday, March 14news

We schrijven het jaar 2024. Nog 6 jaar tot de deadline van 2030: het moment waarop we in Nederland 50% circulair moeten zijn, (middel)grote steden emissievrije zones zijn en er steeds meer autoluwe gebieden in de binnenstad komen. Nog maar 6 jaar. Meer dan de hoogste tijd dus, om circulair en sociaal ondernemen als het nieuwe normaal te beschouwen. Tijd voor circulair doen. Van onderzoeken en plannen maken, naar echte actie. Niet morgen, maar vandaag, zegt ook de Sociaal Economische Raad in haar visie die zij recent aangeboden heeft aan de informateur.

Gelukkig zitten lef en doen diep in het Oscar DNA en zijn we dit jaar als een razende verdergegaan met onze missie steden afvalvrij te maken met de start van alweer het 9e Circulaire Grondstoffencollectief en het bundelen van onze krachten met De Clique. In dit bericht delen we in de bijlage de impactrapportage 2023 van het Circulair Afvalcollectief The Olympic Amsterdam waarmee we even stilstaan bij de mooie resultaten – van alle 36 deelnemers in het Olympisch Stadiongebied en onze partner BIZ The Olympic Amsterdam – van het afgelopen jaar.

Ook bijgevoegd te vinden; het impact jaarverslag 2023 van Oscar Circulair over de resultaten van al onze collectieven bij elkaar.  

En dan springen we nu weer gauw op onze licht elektrische inzamelwagens! 

Veel leesplezier en laat je inspireren!
Met vriendelijke groet,

Team Oscar Circulair