Oscar deelt … de Week van de Afvalhelden!

Published on Thursday, March 3news

Vanaf heden deelt Oscar in deze rubriek weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

In Nederland zetten ongeveer 30.000 mensen zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het runnen van een milieustraat, het veilig vervoeren naar de verwerker, het verwerken en recyclen. Zij werken in een vitale sector en verdienen onze waardering. In de Week van de Afvalhelden (7 t/m 13 maart) zetten we daarom deze medewerkers in het zonnetje – zo ook onze Oscars!

Onze inzamelaars (Oscars) komen tweemaal daags langs om afval en grondstoffen bij de ondernemers rondom het Olympisch Stadion op te halen, naar de nabije hub te brengen en af te storten in persen en containers. Het team bestaat uit studenten met een interesse in duurzaamheid en uit medewerkers van Milieuwerk. 

Milieuwerk is een sociale onderneming die zich richt op het creëren van banen voor Amsterdammers met een kwetsbare arbeidsmarktpositie, primair binnen de afval- en recyclingbranche. Milieuwerk heeft één belangrijke regel voor iedereen die er werkt: ‘je moet het naar je zin hebben’. Als je het leuk vindt wat je doet, dan gaat de rest namelijk vanzelf. En wat vinden de Oscars leuk aan hun werk? Het zelfstandig en buiten werken, maar voornamelijk het leuke contact met alle ondernemers in de buurt!

Kom jij volgende week onze Oscars tegen? Geef ze een high-five of een mooi compliment!

Wilt u ook graag deelnemen aan of meer informatie ontvangen over het collectief, neem gerust contact op!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.