Oscar deelt… evenementennieuws!

Published on Thursday, May 12news

Vanaf heden deelt Oscar in deze rubriek weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Aanstaande zaterdag vindt het buurtfeest Ride Out Around The Olympic plaats! Tijdens dit evenement er allerlei leuke (rand)activiteiten en lekker etten & drinken georganiseerd door bedrijven rondom het Olympisch Stadion. Dit betekent dat er ook waardevolle grondstoffen zullen vrijkomen.

Oscar Circulair neemt de inzameling van deze grondstoffen op zich zodat deze een zo duurzaam mogelijke herbestemming krijgen. 

De verschillende afval- en grondstoffenstromen worden gebundeld en opgeslagen op onze nabije hub (samen met het overige bedrijfsafval dat in de buurt vrijkomt), waardoor we extra vervuilende afvalgerelateerde vervoersbewegingen voor het evenement besparen. 

Op het evenementterrein komen meerdere Oscar-containers te staan waar je je afval en grondstoffen kunt scheiden. Hierdoor kunnen we ook samen zwerfafval tijdens het evenement voorkomen. Weet je niet precies wat in welke container moet? Geen zorgen! De Oscar-containers worden voorzien met een afvalscheidingswijzer. 

Tijdens het evenement worden de volgende stromen gescheiden:

  • Plastic-, metaalverpakkingen en drankkartons (PMD)
  • Glas
  • Swill (organisch afval)
  • Papier & karton
  • Restafval 

Speciaal voor dit evenement zamelen we ook oude fietsbanden in! Oude fietsbanden en binnenbanden worden momenteel weggegooid in standaard huishoudelijk afval en vervolgens verbrand. Niet zo duurzaam en een gemiste kans! De organisatie DISRUBT recyclet het rubber van de oude fietsbanden tot een stedelijk ogende, volledig flexibele fietskrat/ tas. 

Organiseert u een evenement rondom het Olympisch Stadion en bent u op zoek naar een duurzame afval- en grondstoffeninzamelaar? Of heeft u een andere vraag of opmerking over onze dienstverlening? We horen het graag!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.