Oscar deelt…een succesverhaal!

Published on Tuesday, May 24news

In deze rubriek deelt Oscar Circulair weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding en -preventie in het gebied van The Olympic Amsterdam. Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Op dinsdag 17 mei organiseerden Green Business Club Zuidas, Amsterdam Zuidas en Hello Zuidas de uitreiking van de eerste Zuidas Duurzaamheidsprijs. De prijs is uitgereikt in vijf categorieën. Met veel trost kunnen wij mededelen dat Oscar Circulair de winnaar is van de categorie Afval & Circulariteit!
De jury van de Zuidas Duurzaamheidsprijs bestaat uit Prof. dr. Jacqueline Cramer, Margreet van Gastel, Yvette Watson, Chahat Gawdi en Ruth Jansen, die alle inzendingen met zorg doornamen. Ze zijn vol lof over de diversiteit in projecten en de veelzijdigheid van duurzaamheid in het gebied. Dit is wat ze zeiden over Oscar Circulair:
‘We zijn erg te spreken over deze integrale aanpak op het gebied van mobiliteit en afval. Daarnaast vergroot dit initiatief het maatschappelijk bewustzijn en krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans voor verdere ontwikkeling én verbindt het ondernemers met elkaar. Het businessmodel heeft de juiste incentives om grondstoffen hun waarde te laten behouden en er zijn al duidelijke resultaten
behaald en heeft ambitieuze plannen’.
De Zuidas duurzaamheidsprijs is in het leven geroepen om de vele duurzame initiatieven in en rondom de Zuidas te borgen, maar vooral ook om kennis te delen en te inspireren tot verdere verduurzaming. De groene Floriade Expo in Almere was het decor van de uitreiking. De 10-jaarlijkse wereld tuinbouw tentoonstelling heeft dit jaar als thema ‘Growing Green Cities’ en was daarmee de ideale setting.

Met deze prijs voelt Oscar zich extra gesteund om in 2022 het collectief nog verder door te laten ontwikkelen en groeien voor een circulaire Zuidas en Olympisch Stadiongebied!
Dank aan de jury voor alle mooie woorden en dank aan de organisatoren van de inspirerende dag en uitreiking. Maar natuurlijk ook veel dank aan alle deelnemers van het afvalcollectief rondom het Olympisch Stadion. Met en door jullie kunnen maken wij onze impact waarmaken!

Wilt u ook aansluiten bij het afvalcollectief Olympisch Stadiongebied en Zuidas? Of heeft u een (andere) vraag of opmerking over onze dienstverlening? We horen het graag!
mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende)
vervoersbewegingen te beperken.

Fotograaf van het beeld bij dit bericht: Ritchie Damwijk