Oscar deelt…een weetje!

Published on Thursday, February 17news

In deze tweewekelijkse rubriek deelt Oscar Circulair weetjes, tips & tricks en succesverhalen met betrekking tot afvalscheiding, -preventie en -inzameling (in en rondom het Olympisch Stadion). Laat je inspireren en maak afval scheiden leuk!

Wist je dat…er dagelijks 7* verschillende afvalinzamelaars met vervuilende vuilniswagens door het Olympisch Stadion gebied reden? Elke ondernemer sluit namelijk een eigen afvalcontract bij een inzamelaar naar keuze. Dit leidt tot onnodig veel vervuilende afvalgerelateerde vervoersstromen! 

Oscar Circulair haalt dagelijks afval en grondstoffen op en vervoert die met een klein emissieloosvoertuig naar een verzamelhub. Op de hub worden waardestromen en restafval gebundeld en, indien mogelijk, geperst. Pas als deze grote persen en containers vol zijn, dan komt er een vrachtwagen het terrein op om de grondstoffen naar de verwerkers te vervoeren.

Samen met de huidige deelnemers van het afvalcollectief heeft Oscar Circulair op deze manier het aantal vervuilende vervoersbewegingen al terug kunnen dringen. Als alle ondernemers in het gebied meedoen zal het aantal vuilniswagens per jaar zelfs teruggebracht worden van ±2950 (±57 per week) naar ±360 (±7 per week). Des te meer ondernemers aansluiten aan het collectief, des te groter de impact in het gebied!

*Gebaseerd op het onderzoek naar de bedrijfsafvalsituatie van BIZ The Olympic & Oscar Circulair in 2020. 

Wilt u ook graag deelnemen aan of meer informatie ontvangen over het collectief, neem gerust contact op!

mail@oscarciruclair.nl | 020 – 24 43 829 | www.oscarcirculair.nl

Oscar Circulair is verantwoordelijk voor de inzameling van afval en grondstoffen van organisaties in en rondom het Olympisch Stadion. Het doel van Oscar is de restafvalstroom te reduceren, hoogwaardige grondstoffenstromen te bundelen voor hergebruik en (vervuilende) vervoersbewegingen te beperken.

Foto: Ritchie Damwijk