Proef Verkeersveiligheid kruising Stadionweg – Olympiaweg

Published on Wednesday, October 18news

Tussen 16 oktober en 16 januari wordt er een proef op het kruispunt tussen de Stadionweg en de Olympiaweg uitgevoerd om te onderzoeken of de verkeersveiligheid op de kruising kan worden verbeterd. Hiervoor wordt een strook op de kruising afgezet. Lees wat deze proef precies betekent. 

Uit verkeersonderzoek en ongevallen in het verleden is gebleken dat de kruising nu onveilig is, omdat het momenteel moeilijk is voor automobilisten om overzicht op de verkeerssituatie te houden. Daarom wordt met de huidige proef gekeken of met aanpassingen in de huidige rijroutes de verkeersveiligheid verbetert kan worden.

Afzetting
Hiervoor wordt de rijbaan op de Stadionweg, waarmee linksaf wordt geslagen naar de Olympiaweg, afgezet. Het verkeer dat vanaf de Amstelveenseweg invoegt op de trambaan heeft daardoor beter overzicht op de tram, fietsers en voetgangers en rijdt alleen nog rechtdoor. Door de afzetting wordt het (voor automobilisten komende van de Amstelveenseweg) niet meer mogelijk om vanaf de Stadionweg over te steken naar de Olympiaweg.  

Het autoverkeer richting de Olympiaweg moet omrijden via de Olympiakade of de Stadionweg en Herculesstraat. Om opstoppingen door omrijdend verkeer te voorkomen zal van de Discusstraat een éénrichtingsweg worden gemaakt. Het verkeer op de Olympiaweg kan wel nog richting de Stadionweg rijden.

Evaluatie
Tijdens de proef zullen de effecten van de afzetting op het verkeer en de verkeersveiligheid worden geëvalueerd door middel van observaties. Als blijkt dat de verkeerssituatie verbetert, zullen de maatregelen permanent worden ingezet.

Wil je jouw ervaring delen en zo helpen met de besluitvorming om de afzetting definitief te maken? Mail naar proefolympiavvp@amsterdam.nl.