Randprogramma Around The Olympic Amsterdam: NK Slowbiking 2023, Funbiking en nog veel meer!

Published on Friday, September 15news

De straatronde Around The Olympic Amsterdam komt steeds dichterbij. Naast alle koersen die er gereden worden is er op 1 oktober nog veel meer te doen, daarom lichten we graag de hoogtepunten van het randprogramma uit: de laatste voorronde en finale van het NK Slowbiking 2023 en Funbiking!

NK Slowbiking 2023
Bij het NK Slowbiking 2023 is het doel om zo langzaam mogelijk een parcours van 11 meter af te leggen op de fiets. Hierbij mogen je voeten de grond niet raken en moet je wel over de finish rijden. De eerste voorrondes hebben al plaatsgevonden in steden door heel Nederland, maar de laatste voorronde en de finale zullen op 1 oktober bij Around The Olympic Amsterdam plaatsvinden!

Aanmelden voor dit kampioenschap kan ter plekke en deelname is gratis en voor alle leeftijden! De drie fietsers die tijdens de voorronde het langzaamst over de finish gaan kwalificeren zich voor de NK-finale en mogen daar de strijd aangaan tegen de langzaamsten uit andere steden. De finale van het NK Slowbiking 2023 zal later die dag nog plaatsvinden! Dit wil je dus niet missen!

Funbiking
Daarnaast heeft Cycle Fun Productions nog iets leuks georganiseerd. Bij Around The Olympic Amsterdam zal namelijk een speciaal afgesloten gebied zijn met unieke, bijzondere en gekke fietsen om uit te proberen! Heb jij dus altijd al op een minibike, een balance/walking bike of skatebike willen rijden? Dan is dit je kans!

‘Straatrondes’ – buurtfeesten rondom wielerwedstrijden – zijn een echte Amsterdamse traditie. In 2022 werd met Around The Olympic Amsterdam voor het eerst zo’n straatronde in ons eigen gebied in Amsterdam georganiseerd. Tijdens een straatronde worden verschillende koersen gecombineerd met gezelligheid, eten en muziek. We gaan er een feest van maken, dus kom 1 oktober vooral langs!

Kijk voor meer informatie over Around The Olympic Amsterdam op de site: https://rideoutaroundtheolympicamsterdam.nl.