Schrijf je in voor deze activiteiten tijdens Around The Olympic Amsterdam!

Published on Thursday, May 12news

Je kunt je nu nog voor morgen 13 mei inschrijven voor een aantal activiteiten tijdens Around The Olympic Amsterdam, voor jong en oud: loopfiets race (2-4 jaar), Dikke Banden Races (4-12 jaar), Bakfietsrace, Interclub Talent Race, Vrouwen Criterium en Mannen Criterium. Meer informatie vind je hier onder het kopje ‘tickets’. 

Alle groten reden er. Arie van Vliet, Jan Derksen, Tieme Groen, Peter Post. Gerrit Schulte versloeg Fausto Coppi hier. Rondom de bakermat van het Nederlandse baanwielrennen organiseert BIZ Olympic Amsterdam zaterdag 14 mei in samenwerking met de Stichting Amsterdamse Straatrondes, de eerste editie van Around The Olympic Amsterdam – de Ronde van het Olympisch stadion. 

Vanaf vroeg in de ochtend worden er de hele dag door verschillende koersen gereden, met loopfietswedstrijden en dikke bandenraces voor de jongste jeugd, een open criterium voor vrouwen en mannen, Fixed Gear koersen voor de NL Crit series (het officieuze Nederlandse kampioenschappen voor racefietsen met 1 versnelling en geen remmen), en wedstrijden op de (e)Derny tbv het Straatrace kampioenschap van Amsterdam – een competitie tussen stadsdelen. 

Maar misschien wel belangrijker dan het wielrennen zelf, zijn de randevenementen rond het parcours. Daar wordt het gezellig gemaakt met allerlei activiteiten voor jong en oud en natuurlijk eten, drinken en muziek.