Steeds meer BIZ-deelnemers doen mee met het project “Plasticvrije Terrassen”

Published on Thursday, December 8news

Two Chefs Foodbar, Cucina Casalinga en Bella Ciao sluiten aan bij het project om gebruik van wegwerpplastic op terrassen en in horeca te verminderen. Het doel: het versnellen van de overstap van eenmalig gebruik van plastic naar circulaire alternatieven en uiteindelijk toewerken naar een zwerfafvalvrije stad.

BIZ The Olympic Amsterdam is een van de drie BIZ-en in Amsterdam die verspreiding van wegwerpplastic tegengaat door deelname aan dit project. We zijn dan ook heel trots om te melden dat na de start van “Plasticvrije Terrassen” met vier BIZ-deelnemers nu drie nieuwe horecaondernemers uit ons gebied zich aansluiten.

Binnen het project worden horecazaken uitgenodigd om samen de stap naar Plasticvrije Terrassen te maken. Middels bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken wordt in samenwerking vastgesteld welke uitdagingen er liggen rond het uitfaseren van wegwerpplastic. Zo worden aan de hand van eerdere ervaringen en tips van de koplopers uit Amsterdam alternatieve werkwijzen gedeeld, zoals hier te zien is.