Verslag van de Olympic Clean-Up op 16 december

Published on Thursday, December 23news

 

Donderdag 16 december organiseerden we de laatste BIZ The Olympic Amsterdam Clean-Up van het jaar en het was opnieuw een mooie zonnige dag. Deze keer gingen we niet alleen met afvalgrijpers en vuilniszakken op pad, maar ook met de app Litterati.

Deze ‘zwerfvuil-opruim-data-app’ was een tijd geleden al onder onze aandacht gebracht en nu was het moment om hem te gaan proberen aangebroken.

De app werkt als volgt: na downloaden vraagt hij of je je locatie-voorziening aan willen zetten zodat hij weet waar je zwerfvuil gaat opruimen. En dan is het gewoon beginnen!

Bij elk stuk zwerfvuil dat je tegenkomt maak je er een foto van. Die foto upload je in de app en je tagt (dit kan ook op een later moment) wat je hebt opgeruimd. Opvallend was het aantal blikjes, servetten en tissues. Na een half uur opruimen had Mirjam tot haar verbazing al 101 items opgeraapt, enorm veel!

Het gebruik van de Litterati app was een leuke aanvulling op de Clean-Up. Alle items zijn geregistreerd en achteraf kun je een overzicht bekijken waar je precies geweest bent en hoeveel stuks je hebt opgeruimd. Ook voor Literatti handig, want zo kunnen zij bedrijven met de verzamelde data verantwoordelijk stellen. Leuk ook om volgende keer een challenge aan te hangen.

Al met al dus opnieuw een succesvolle opschoonactie!