We maakten de buurt weer wat mooier tijdens de Olympic Clean-Up

Published on Monday, June 28news

Op donderdag 17 juni trok BIZ The Olympic Amsterdam voor de tweede keer het gebied in voor een Clean-Up. Redacteur Esmee Bakker was aanwezig en vertelt over haar ervaringen.

“Toen ik iets na tienen op het Olympisch Stadion afliep, zag ik community manager Mirjam al staan. Samen met Joanne Roozenburg van Bouwinvest stond ze de afvalgrijpers en vuilniszakken klaar te maken voor de Clean-Up.

Ook Allard Broedelet van Bouwinvest en Erik Schipper van CBRE sloten zich aan bij de groep. We besloten tijdens deze Clean-Up een rondje om het Stadion te maken. Dat klinkt wellicht als een klein gebied, maar toch ben je hier geruime tijd mee bezig. Zodra je je blik ervoor opent, zie je namelijk hoeveel rommel er op straat rondzwerft. Van flesjes, blikjes, tasjes en verpakkingen tot ingedeukte fietsonderdelen en een afgedankte spijkerbroek: je komt de gekste dingen tegen.

Toch waren alle kleine prulletjes goed voor het grootste gedeelte van het afval wat we opraapten. De uitgedrukte sigaretten lagen werkelijk overal. Het hield maar niet op! Daarom gebruik ik dit verslag graag voor een kleine persoonlijke oproep: gooi je sigaret niet achteloos op straat, maar zoek even een prullenbak op.

Naderhand werd onze groep versterkt door mannen van Gemeente Amsterdam. Ze hielpen ons het gebied rond het Stadion goed onder handen te nemen. Samen maakten we echt het verschil: na afloop van de Clean-Up hadden we vijf goed gevulde vuilniszakken en hadden de mannen van de Gemeente ook flink opgeruimd.

Op 18 september (tijdens World Clean-Up Day) en op 16 december organiseren we weer Clean-Ups in de Stadionbuurt. Beide keren verzamelen we om 10.00 voor het Olympisch Stadion. Ik hoop je dan te zien!”