Welkom "GroeneBuurten" bij The Olympic Amsterdam!

Published on Thursday, February 16news

De organisatie “GroeneBuurten” is verhuisd naar The Olympic Amsterdam, dus wij heten hen hierbij graag van harte welkom in de buurt! Op 15 februari vierden zij hun komst naar de Stadionbuurt met een aantal leuke activiteiten. Zo was er een “weggeefmarkt”, kon je lekker soep komen eten en meedoen aan een groene workshop.
De dag werd afgesloten met een gezellige en druk bezochte borrel.

GroeneBuurten is er voor de bewoners en zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Zij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Ze kunnen helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of zij leggen een geveltuin of een boomtuin aan.

Mooi toch!

Kom meer te weten over hoe GroeneBuurten met de bewoners de buurt, straat of tuin vergroent via deze website. Je kan hen ook bellen of bij ze langskomen, bijvoorbeeld op het Stadionplein.

Omdat we bij de BIZ duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan en vergroening van het gebied belangrijk vinden, zijn we blij met een initiatief als GroeneBuurten. Wij zien kansen voor een samenwerking van ondernemers met bewoners; wie weet wat daar voor mooie dingen uit voortvloeien!