Werkgroep update Schoon, heel & Veilig: proef met LED verlichting

Published on Wednesday, February 2news

Rondom het Olympisch Stadion staan meerdere masten (tussen de 60 en 70 stuks) die de omgeving verlichten. Per mast zitten daar 6 armaturen in, wat een aantal van tussen de 360 en 420 lampen geeft. En natuurlijk gaat daar ook wel eens iets van stuk.

Het komt dan ook vaak voor dat vele lampen het niet doen. Bij een telling afgelopen december was dat aantal 66 stuks, wat wel erg veel is. De gemeente heeft uitgelegd dat de huidige armaturen op maat gemaakt én speciaal besteld moeten worden. Het is dus niet een kwestie van “even een nieuw peertje erin en ze doen het weer”.

Maar daar komt nu misschien verandering in. Ook de gemeente heeft ingezien dat de huidige situatie (speciaal bestellen en lange wachttijd m.b.t. vervangen) niet wenselijk is en besloten om een proef te gaan doen met LED verlichting.

Op donderdag 3 februari wordt er met de proef gestart en gaat men in twee lichtmasten ter hoogte van de Na Druk Geluksbrug de lampen vervangen voor LED verlichting. Hopelijk is de proef succesvol en kunnen ook de andere armaturen met LED lampen worden uitgerust. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, de lampen kunnen dan ook makkelijker vervangen worden. Bovendien is LED verlichting duurzamer, dus al met al een win-winsituatie.