Wie is wie bij The Olympic Amsterdam – in gesprek met Jonne, beeldredacteur BIZ

Published on Thursday, March 31news

In onze nieuwsbrieven besteden we altijd graag aandacht aan een BIZ deelnemer van The Olympic Amsterdam in de rubriek: Ondernemer in de spotlight! Deze week doen we het een keertje anders. We spraken met Jonne op de Weegh, beeldredacteur binnen het community team van de BIZ. Wie is Jonne eigenlijk en wat doet ze buiten de BIZ allemaal nog meer? Community manager Mirjam vroeg haar het hemd van het lijf.

Mirjam: Hoi Jonne, wat leuk om jou eens aan het woord te laten! We werken nu een paar maanden fijn samen en ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. Kun je kort iets vertellen over je achtergrond? Wie ben je en waar kom je vandaan?

Jonne: Hoi Mirjam, zeker leuk om mezelf wat uitgebreider voor te kunnen stellen. Ik ben dus Jonne, 23 jaar en ik woon sinds 4 jaar in Amsterdam. Ik ben geboren en getogen in Heiloo, maar voor mijn studie Creative Business aan de HvA heb ik mijn geboorteplaats verruild voor Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik gestart als fulltime creative freelancer. Sinds januari 2022 ben ik freelance werkzaam als fotografe/beeldredacteur voor BIZ The Olympic Amsterdam.

Mirjam: Die studie Creative Business, wat houdt dat precies in?

Jonne: De studie leidt op tot allround communicatie specialist, maar er zijn allerlei richtingen die je op kunt en daarin heb ik de focus gelegd op fotografie en video. Van jongs af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in beeld; ik had mijn eerste camera toen ik negen jaar oud was. Daarmee legde ik alles vast wat ik interessant vond. Van mijn 13e tot mijn 17e jaar had ik mijn eigen blog waar ik over allerlei verschillende onderwerpen stukjes voor schreef en foto’s voor maakte.

Mirjam: Je was er dus al vroeg bij! Nou weet ik dat je sinds een paar jaar ook voor BIZ The Knowledge Mile werkt. Hoe kwam je daar dan terecht?

Jonne: Tijdens mijn studie was The Knowledge Mile opdrachtgever voor de HvA en zo kwam ik als student bij hen binnen. In het begin wist ik helemaal niet wat ik moest verwachten en wat een BIZ überhaupt was. Inmiddels weet ik dat er in Amsterdam heel veel BIZ-en zijn en ik vind het heel leuk om hen te ondersteunen, door mooie beelden te maken van hun gebieden.

Mirjam: Maar behalve je werk voor The Knowledge Mile en The Olympic Amsterdam doe je toch nog van allerlei andere dingen?

Jonne: Ja zeker! De opdrachten die ik krijg variëren van beelden schieten tijdens evenementen tot interieurfotografie. Daarnaast maak ik ook eigen werk en exposeer ik zelfs in Theater de Meervaart vanaf 10 april.

Mirjam: Wat ondernemend allemaal zeg! En nu werk je dus ook voor The Olympic Amsterdam en hebben we al wat foto’s van je gezien. Wat vind je eigenlijk van je nieuwe werkomgeving?

Jonne: Toen ik in januari begon wist ik stiekem nog niet zoveel over het gebied van The Olympic Amsterdam, maar dat is nu al heel anders. Doordat we de nieuwsbrieven maken, krijg je snel inzicht in wat er leeft en speelt. Daarbij is het heel leuk dat je iedereen ook leert kennen. Ik merk dat er veel energie zit bij de ondernemers; men vindt het echt een meerwaarde om verbintenissen aan te gaan en samen te werken. Men wil elkaar echt helpen. Het gebied is overzichtelijk en heeft een gemoedelijke uitstraling. Een beetje zoals een buurt waar men elkaar kent en elkaars sleutel heeft. Het Stadionplein is ook veel mooier geworden en er hangt echt een knusse sfeer vind ik.

Mirjam: Goed te horen dat je je op je plek voelt en dank je wel voor het delen van je interessante verhaal.

Wil jij meer werk van Jonne zien? Klik dan hier voor haar website en portfolio, of neem contact met haar op via de mail: jonneweegh@hotmail.com