Wist jij dit? Neem een kijkje in het Olympisch Stadion!

Published on Wednesday, March 1news

We kennen het Olympisch Stadion natuurlijk allemaal als BIZ-deelnemer en iconische locatie voor evenementen. Misschien lijkt het over het algemeen een nogal afgesloten gebouw, maar dat is niet zo. Het is namelijk mogelijk om een stuk naar binnen te lopen en een kijkje te nemen. De poort van het stadion staat zoveel als mogelijk open, dus ga ook eens langs om de sfeer van weleer in je op te nemen!

Het Stadion heeft een rijke historie. In 1928 vond de negende editie van de Olympische Spelen in het stadion plaats. Dit maakt het bouwwerk in onze stadionbuurt een belangrijke historische locatie voor heel Amsterdam!  

Als je het stadion betreedt word je ook direct aan deze historie van het Stadion zelf, maar ook aan die van Nederland als sportland herinnerd. Er hangen namelijk borden in de entree met alle Nederlandse medaillewinnaars vanaf de winterspelen in 2010. Van Sven Kramer tot Ireen Wüst en van Epke Zonderland tot Sifan Hassan, de grote Nederlandse sporthelden zijn er allemaal te bewonderen.

Tegenwoordig bevinden zich nog steeds atletiekbanen in het Stadion, waar onder andere het Nederlandse paralympische team voor medailles traint. Wil jij nou ook deze parel in ons gebied komen bewonderen? Neem dan vooral een kijkje op de dagen dat er geen evenementen gepland zijn!