Zet het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht

Published on Tuesday, October 26news

Aanstaande zaterdag 30 oktober is het de Nacht van de Nacht. Je raadt het al: deze nacht staat helemaal in het teken van de nacht.

We staan hierbij stil omdat er tegenwoordig altijd licht brandt, ook als het donker is. Al deze bronnen zorgen samen voor ontzettend veel lichtvervuiling. Ondanks alle besparingen en moderne technieken baadt de aarde ’s nachts steeds meer in het kunstlicht. Waar je 100 jaar geleden in de stad zelfs nog ‘gewoon’ de Melkweg kon zien, is deze inmiddels verscholen voor 60% van de Europeanen en zelfs 80% van de Amerikanen. Bovendien werden kunstmatig verlichte gebieden, zoals steden, de afgelopen vijf jaar haast 10 procent helderder. 

Daarom moedigen we je aan om tijdens de Nacht van de Nacht het licht eens uit te laten, zowel op het werk als thuis. Zet lekker de kaarsjes aan! Dat bespaart energie en is dus beter voor het milieu, en bezorgt ons tegelijkertijd een hopelijk prachtige sterrenhemel. Zo één die we al in tijden niet hebben gezien.

Doe je mee met jouw bedrijf?

PS Wil je echt iets bijzonders doen met de Nacht van de Nacht? Loop dan mee met de boswachter van het Amsterdamse Bos. Klik hier voor meer informatie.