2022: een vooruitblik

Geplaatst op dinsdag 28 decembernieuws

In onze vorige nieuwsbrief deelden we al een overzicht van highlights uit 2021, over onder andere onze Olympic Clean-Ups, het Wandelend Speeddaten, ons partnerschap met ARTZUID en de mooie kerstbomen en kerstverlichting.

In deze nieuwbrief, de eerste van 2022, kijken we juist graag vooruit naar wat het komende jaar ons gaat brengen. Zo hebben we de volgende zaken op de planning: 

  • Rondes van Amsterdam: dit wielerevenement werd tussen 1920 en 1955 in allerlei buurten in de stad georganiseerd, en maakt nu zijn terugkeer. Graag halen we dit grootse wielerevenement op 14 mei 2022 naar The Olympic Amsterdam. Binnenkort volgt meer informatie!
  • Brocante markt: we willen in 2022 een brocante markt met kwalitatieve producten (geen ‘rommelmarkt’!) naar The Olympic Amsterdam halen. Het moet een markt in Frans-Parijse sfeer worden, die zo’n vier keer in de zomer naar het gebied komt. We zijn inmiddels in gesprek met een goede partij, maar de plannen zijn nog niet helemaal rond, dus dit blijft nog even onder voorbehoud.
  • Een nieuw duurzaamheidsproject: we kunnen hier nog niet teveel over zeggen, maar we zijn op dit moment druk bezig een nieuw project omtrent duurzaamheid te realiseren.
  • Het wensbeeld realiseren: vorig jaar hebben we een beeld laten ontwerpen met ‘wensen’ voor The Olympic Amsterdam. Uiteraard is het niet mogelijk om dit in één keer te realiseren, maar in januari gaat Community Manager Mirjam Harding samen met gebiedsmakelaar Douwe en de gemeente kijken waar we al laagdrempelig mee kunnen starten.
  • De hub van Oscar Circulair: we hebben vorig jaar mooie stappen gemaakt met het verminderen van het restafval en het terugbrengen van het aantal vervoersbewegingen in het gebied. Komend jaar willen we met Oscar Circulair ook gaan focussen op educatie over afval. Hier hopen we naast jullie ondernemers ook de buurtbewoners bij te kunnen betrekken.
  • Olympic Morning Meet-Ups: na een succesvolle eerste editie in 2021, willen we in 2022 meerdere Morning Meet-Ups organiseren. Deze willen we gebruiken om verschillende thema’s te bespreken en samen te brainstormen over de toekomst van de deelgebieden van The Olympic Amsterdam.
  • Olympic Clean-Up: in 2021 zijn we drie keer het gebied in gegaan om zwerfafval op te rapen. Hier gaan we komend jaar vrolijk mee verder. We zullen in ieder geval Clean-Ups organiseren met World Clean-Up Day en de Landelijke Opschoondag, maar daarnaast ook zelf nog een aantal data prikken.
  • Communicatie: uiteraard gaan we ook in 2022 verder met onze tweewekelijkse nieuwsbrief en het onderhouden van onze website en socialmediakanalen.
  • Signing in het gebied: we hopen in het kader van gebiedsmarketing en -branding mooie plattegronden te ontwikkelen die verspreid door het gebied van BIZ The Olympic Amsterdam komen te staan. Hierdoor kunnen bezoekers hun weg beter vinden én krijgen ze meteen een goed beeld van al het aanbod.
  • Doorstart: tot slot is 2022 ook alweer het laatste jaar van deze BIZ-termijn. In oktober/november mogen ondernemers weer naar de ‘stembus’ om te stemmen voor de volgende termijn van BIZ The Olympic Amsterdam. Dit betekent dan ook dat we komend jaar naar de tekentafel gaan om plannen te maken voor de nieuwe BIZ-termijn.