Let op! Terrorisme oefening in en om het Stadion – 29 maart

Geplaatst op woensdag 1 maartnieuws

Op 29 maart is het stadion het decor voor de ‘Terrorisme Gevolg Bestrijding’ oefening. Dit kan voor flink wat rumoer zorgen, maar wees dus niet gealarmeerd! Het zal slechts gaan om een oefening voor hulpdiensten ter voorbereiding voor een werkelijk incident. We willen graag benadrukken dat er op dit moment geen verhoogd risico is op een terroristische aanslag in Amsterdam. Maak u dus geen zorgen om de onrust! 

Op 29 maart zullen de hulpdiensten van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland (VrAA) de gehele dag in en nabij het Olympisch Stadion trainingen geven om alle hulpdiensten binnen onze veiligheidsregio goed voor te bereiden op diverse soorten incidenten, op deze specifieke dag gaat het om een fictieve terroristische aanslag. Hieraan nemen politie, geneeskundige hulpdiensten, brandweer, gemeente en defensie deel. 

De hulpdiensten zullen er alles aan doen om eventuele overlast tot een minimum te beperken, maar het kan eventueel toch voor drukte of onrust in ons gebied zorgen. Hier zijn alle omstandigheden waar u alvast rekening mee kunt houden:

  • De rondweg rond het Olympisch Stadion (de Na-Druk-Gelukbrug en het voetgangersgedeelte tussen het Olympisch Stadion en de Na-Druk-Gelukbrug) zijn op 29 maart tussen 8:00 tot 16:00 uur afgesloten (de parkeergarage onder het Olympisch Stadion blijft echter bereikbaar).
  • Er zullen hekken rond een gedeelte van het Olympisch Stadion geplaatst worden om de oefenlocatie af te schermen en er voor te zorgen dat gebruikers en bezoekers van de kantoren in het Olympisch Stadion niet door de oefening heen lopen.
  • Werkt u in het stadion? Bij de ingangen van de hekken zullen functionarissen staan die kunnen informeren over de looproutes naar de diverse kantoren.
  • Defensie en de politie maken tijdens de oefening gebruik van oefenmunitie. Er zijn mogelijk ‘knallen’ te horen in de tijdsperiode van 10:00 tot 12:30 uur. Schrik hier niet van! Er wordt geen gebruik gemaakt van echte munitie.
  • Er wordt gebruik gemaakt van figuranten die de rol van slachtoffer spelen.
  • Rond het Olympisch Stadion zullen veel hulpverleningsvoertuigen parkeren.

Nogmaals: er is geen écht geval van nood en geen reden voor zorgen dus

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de afdeling communicatie van de Veiligheidsregio via:
communicatie@veilgiheidsregioaa.nl
020-555 6615
www.veiligheidsregioaa.nl