Alles wat je moet weten over de World Gymnaestrada bij het Olympisch Stadion

Geplaatst op woensdag 26 julinieuws

De World Gymnaestrada 2023 zal dit jaar in Amsterdam plaatsvinden! De opening- en sluitingsceremonie van dit sportspektakel en verschillende ‘large group performances’ zullen allemaal in het Olympisch Stadion plaatsvinden en hier zal zich ook een buitenbioscoop bevinden.

De World Gymnaestrada, een wereldwijd niet-competitief evenement dat sinds 1953 elke vier jaar wordt georganiseerd, is dé plek voor gymsportliefhebbers van over de hele wereld. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, leeftijd, ras, religie, cultuur, bekwaamheid of sociale status. Dit multiculturele gymsportfestival zal plaatsvinden van zondag 30 juli t/m zaterdag 5 augustus. De group performances zijn op maandag 31 juli t/m donderdag 3 augustus elke dag om 13:00 – 17:00 en de openluchtbioscoop is vrijdag 4 augustus om 16:00 – 23:00.

Het terrein rondom het Olympisch Stadion zal voor iedereen open en toegankelijk blijven. Wel zullen er toiletten foodtrucks worden geplaatst rondom het Stadion en zal bij het TotalEnergies tankstation een tent worden opgebouwd voor catering. De opbouw zal van 27 t/m 29 juli plaatsvinden, gevolgd door een soundcheck op zondag 30 juli. Er worden zo’n 19.000 bezoekers verwacht bij de openingsceremonie en ongeveer 15.000 tijdens de sluitingsceremonie. Na afloop van de sluitingsceremonie zal t/m maandag 7 augustus weer worden afgebouwd.

Sommige delen van de World Gymnaestrada, zoals het voorplein van de RAI en het Vondelpark theater, zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Op deze manier willen ze zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het evenement en de gym/dans sport. Voor andere optredens moet je een kaartje kopen.

World Gymnaestrada nodigt alle omwonende van het evenemententerrein uit om een kijkje te komen nemen en daarom stellen zij per bedrijf maximaal 6 gratis kaarten beschikbaar voor de (large) group performances voor alle dagen in de RAI en Olympisch Stadion. Klik op de deze link om de tickets op te halen, bij het afrekenen kan de volgende code gebruikt worden: WG2023@Buurt

Verkeerswijzigingen
Op zondag 30 juli 2023 zal een route gelopen worden door de deelnemers van het evenement. Hierdoor worden op 30 juli een aantal verkeersmaatregelen genomen om de deelnemers veilig naar het Olympisch stadion te krijgen. Alle aanliggende straten rondom de Stadionkade zullen worden afgesloten van 13.00 tot 16.00 uur. Daarnaast wordt de Amstelveenseweg vanuit noordelijke richting afgesloten van 13.30 uur tot 17:30. Om de deelnemers veilig te laten uitstromen zal vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur de volledige Amstelveenseweg worden afgesloten.

Op 5 augustus vindt de sluitingsceremonie plaats in het Olympisch stadion, om de deelnemers veilig te laten uitstromen wordt de Amstelveenseweg afgesloten van 17.30 uur tot 20.00 uur.

Op 30 juli en 5 augustus is de rondweg rondom het Olympisch Stadion voor al het verkeer afgesloten tussen 13:30 – 19:00 uur.

Parkeergarage blijft bereikbaar, via reguliere aanrijdroute. Tijdens de inloop en uitstroom op zondag 30 juli en zaterdag 5 augustus (tussen 14:30-16:30 en 18:00 – 19:00 uur) is de parkeergarage te bereiken via Eosstraat en Rheastraat.