Amsterdams Verbond op 5 mei: dit wil je weten!

Geplaatst op woensdag 3 meinieuws

Op 5 mei wordt natuurlijk door het hele land de vrijheid gevierd. Zo ook in het Olympisch Stadion met het festival Amsterdams Verbond! Hier is alles wat je over dit evenement op bevrijdingsdag wil weten!

Het Amsterdams Verbond vindt dit jaar voor de derde keer plaats in het Olympisch Stadion, met diverse podia in en om het stadion en zo’n 25.000 bezoekers. Het festival zal op 5 mei van 12:00 tot 23:00 duren. 

De opbouw van het festival is gepaard gegaan met de afbouw van het festival Oranjebloesem. Op deze manier wordt er zo efficiënt en duurzaam mogelijk gewerkt. De opbouw zal tot vandaag (4 mei) duren. Verder zal er vandaag (4 mei) tussen 16:00 en 18:00 een soundcheck plaatsvinden. Zaterdag 6 mei t/m dinsdag 9 mei zal tot uiterlijk 23:00 ’s avonds de afbouw plaatsvinden. 

Voor extra informatie of overlast is contact op te nemen met de organisatie via 06-57920075 of via: info@hetamsterdamsverbond.nl

Verkeersinformatie op bevrijdingsdag: 

Olympisch Stadion, Stadionplein & Parkeergarage

  • De rondweg rondom het Olympisch Stadion is voor al het verkeer afgesloten.
  • Parkeergarage blijft bereikbaar, omleiding via Eosstraat en Rheastraat.
  • Vanaf 21:00 uur wordt de Stadionweg vanaf kruispunt. Amstelveenseweg/Stadionweg in beide richtingen afgesloten. Het fietspad gelegen aan zijde Olympisch Stadion wordt op 5 mei om 11:00 afgesloten voor fietsverkeer.

Laan der Hesperiden

  • Laan der Hesperiden wordt afgesloten vanaf het Stadionplein richting Parkeergarage.
  • Inpandige parkeergarage ter hoogte van nummer 166 blijft bereikbaar. De route naar deze parkeergarage loopt via de Eosstraat en Rheastraat.
  • Om wild parkeren te voorkomen worden enkel bewoners bij de Eosstraat doorgelaten door de verkeersregelaar. Neem daarom deze brief of digitale bewonerspas (zie verderop) mee wanneer u in- en/of uitrijdt op 5 mei.

IJsbaanpad

  • IJsbaanpad ter hoogte van de rotonde richting Jachthavenweg is op 5 mei van 11:00 tot 6 mei 01:00 afgesloten. Op vertoon van deze brief of digitale bewonerspas krijgt u toegang.

Fred Roeskestraat

  • De Fred Roeskestraat wordt ingericht voor besteld vervoer en is op 5 mei van 11:00 tot 6 mei 01:00 afgesloten. Op vertoon van deze brief of digitale bewonerspas krijgt u toegang. Het kan zijn dat er enig oponthoud is en u eventjes moet wachten.

Station Amsterdam Zuid WTC •

  • De looproute vanaf het station Zuid loopt vanaf het Zuidplein, links naar de Strawinskylaan, vervolgens de Fred Roeskesstraat en dan rechtsaf naar de Amstelveenseweg. Deze route wordt na afloop van het evenement in omgekeerde richting teruggelopen.