BIZ The Olympic Amsterdam doet mee aan World Clean-Up Day

Geplaatst op dinsdag 28 septembernieuws

Op zaterdag 18 september was het ‘World Cleanup Day’ en voor BIZ The Olympic Amsterdam een mooie gelegenheid om bij aan te haken. Het doel van de middag: de buurt schoner krijgen door zwerfvuil te verwijderen. En spoiler alert… dat is zeker gelukt!

We verzamelden, net zoals bij de twee Clean-Ups eerder dit jaar, voor de Marathontoren bij het Olympisch Stadion. Het zonnetje scheen volop, dus het was bij voorbaat al een mooie dag voor de Clean-Up. Ook de opkomst van deelnemers was groot: niet alleen ondernemers hadden zich dit keer gemeld, maar ook verschillende buurtbewoners met hun kinderen staken de handen uit de mouwen.

Na een kop koffie trokken we gewapend met vuilniszakken en afvalgrijpers de buurt in. We waren met zo’n 15 à 20 personen, waardoor we dit keer een groter gebied konden schoonmaken. Niet alleen rond het Olympisch Stadion, maar ook op het Stadionplein en de Stadionweg werd druk geprikt.

Opvallend waren wederom de sigarettenpeuken die echt overal lagen. Dat klopt ook wel: in dit artikel van de NOS lees je dat sigaretten op nummer één staan in de top 10 van meest gevonden afval. Maar ook volle bierblikjes, batterijen, een fietswiel en spijkerbroek (waar komt die nou vandaan? 😉) verdwenen in de vuilniszakken.

Na een uur door de buurt te zijn gegaan hielden we het voor gezien en had iedereen een voldaan gevoel. Ook de voorbijgangers die ons aanmoedigden, droegen hieraan bij. Heel veel dank aan alle (t)opruimers die hebben meegedaan en graag tot de volgende keer!

Ook een keer mee doen? De volgende editie van de Olympic Clean-Up vindt plaats op donderdag 16 december met na afloop een BIZ drankje. Zie hier de link naar de actie en meld je aan.