Concerten "The Streamers" – informatie vanuit het Olympisch Stadion

Geplaatst op maandag 12 septembernieuws

Nieuwsbrief van het Olympisch Stadion over “The Streamers”

Beste buren,

Begin 2021 kondigden Guus Meeuwis, Kraantje Pappie en manager Frank Lammers aan een gelegenheidsband te beginnen met als doel Nederland leuke avonden te bezorgen tijdens de lockdown periode. Naar de livestreams in Carré, op Paleis Noordeinde, in de Kuip en in De Efteling keken in totaal 7,5 miljoen mensen. Op 16, 17 en 18 september treden ze voor het eerst op voor publiek, en dat in het Olympisch Stadion! De organisatie is in handen van Tribe Company en Modestus. Er worden maximaal 30.000 bezoekers per show verwacht. Middels deze brief willen wij u verder informeren over dit evenement.
 

Planning

Op de op- en afbouwdagen wordt er vanaf 07:00 tot uiterlijk 23:00 uur gewerkt. Mocht er na 23:00 uur gewerkt worden, betreft dit werkzaamheden waarmee geen geluidsoverlast gemoeid gaat. Alleen op vrijdag 16 september en zaterdag 17 september kan er iets langer (lichte) geluidsoverlast verwacht worden i.v.m. de uitstroom van bezoekers en schoonmaak na afloop van het evenement.

Bereikbaarheid bedrijfsruimtes

Alle panden gevestigd in het Stadion blijven tijdens de op- en afbouw bereikbaar evenals de parkeergarage gevestigd onder het Olympisch Stadion. Iedereen met een bestemming op het terrein heeft altijd toegang tot het terrein, mogelijk wordt u wel gevraagd naar uw bestemming of verzocht om een bepaalde route te nemen. Dit alles heeft te maken met de veiligheid op het evenemententerrein.

In de week van 5-11 september zullen er voornamelijk werkzaamheden plaatsvinden in het stadion. Het plein direct voor het stadion zal wel afgesloten zijn in verband met het laden en lossen van materieel.

Op de showdagen (16-18 september) wordt het terrein volledig afgesloten en zijn niet alle panden direct bereikbaar. Houd hier rekening mee. Moet u of één van uw collega’s wel op kantoor zijn, meld dit dan door een mail te sturen naar office@olympischstadion.nl o.v.v. “Toegang kantoorruimtes The Streamers” in het onderstaande format voor 12 september.

Verkeerswijzigingen op showdagen (16-18 september)

Olympisch Stadion, Stadionplein & Parkeergarage

·         De rondweg rondom het Olympisch Stadion is voor al het verkeer afgesloten.
·         Het fietspad (zijde Olympisch Stadion/Total tankstation) wordt afgesloten vanaf het moment dat de deuren 
          geopend zijn (vrijdag en zaterdag om 17:00 uur en zondag om 13:00 uur) totdat het publiek het stadion heeft
          verlaten (vrijdag en zaterdag om 01:00 uur en zondag om 23:00 uur). Het fietspad aan de Stadionplein zijde
          blijft toegankelijk.
·         De parkeergarage blijft bereikbaar, uitrijden van de garage kent een omleiding via Eosstraat en Rheastraat.
·         Tijdens de uitstroom* wordt de Stadionweg vanaf het kruispunt Amstelveenseweg/Stadionweg in beide
          richtingen afgesloten om de verkeersveiligheid van de lopende bezoekers te borgen en doorstroming tijdens de
          piekuitstroom te optimaliseren. Er geldt een omleiding via de Parnassusweg.
         * Vrijdag 16 en zaterdag 17 september (22:00 – 01:00 uur) & zondag 18 september (19:00 – 22:00 uur)

Laan der Hesperiden

– Laan der Hesperiden wordt afgesloten vanaf het Stadionplein richting de parkeergarage (vrijdag & zaterdag tussen 15:00 – 01:00 uur en zondag tussen 12:00 – 22:00 uur).
– Inpandige parkeergarage ter hoogte van nummer 166 blijft bereikbaar. De uitstroom route naar deze parkeergarage loopt via de Eosstraat en Rheastraat.
– De ventweg van de Laan der Hesperiden blijft toegankelijk voor automobilisten.
– Om wildparkeren te voorkomen worden enkel bewoners bij de Eosstraat doorgelaten door de verkeersregelaar.

Neem daarom deze brief of digitale bewonerspas (zie verderop) mee wanneer u in- en/of uitrijdt op showdagen (16, 17 & 18 september)

IJsbaanpad

– Het IJsbaanpad wordt ten tijde van de uitstroom gebruikt voor Kiss & Ride, de bewoners van de woonboten kunnen uiteraard doorgang krijgen. Nadrukkelijk verzoek is wel om tijdens de uitstroom (zie bovenstaand) deze route niet te gebruiken i.v.m. de vele voetgangers.
Er zullen verkeersregelaars ingezet worden die erop toezien dat er niet wordt geparkeerd door bezoekers. Op vertoon van deze brief, de digitale bewonerspas, of bewonerspas IJsbaanpad / Jachthavenweg krijgt u toegang.

Station Amsterdam Zuid WTC

– De looproute vanaf het station Zuid loopt vanaf het Zuidplein, links naar de Strawinskylaan, vervolgens de Fred Roeskestraat en dan rechtsaf naar de Amstelveenseweg. Deze route wordt na afloop van het evenement in omgekeerde richting teruggelopen.

Contactgegevens

Heeft u vragen, opmerkingen, klachten en/of feedback na afloop van het evenement dan kunt u ons op de volgende manieren bereiken:

Telefonisch:
– The Streamers: 06-15607744
– Olympisch Stadion: 020-3054400

Per mail:
– The Streamers: info@thestreamers.nl
– Olympisch Stadion: office@olympischstadion.nl

Meer informatie over The Streamers vind je via https://thestreamers.nl/.

We hopen iedereen met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

Team Olympisch Stadion