Doorstart BIZ: interview bestuur deel 1 – Nick van der Meer

Geplaatst op donderdag 17 maartnieuws

BIZ The Olympic Amsterdam is in 2018 gestart en bevindt zich nu in het laatste jaar van de BIZ periode. Dit betekent dat we een doorstart gaan maken en om nog eens vijf jaar verder te kunnen gaan. Tijd om de balans op te maken en stil te staan bij het belang van een BIZ. Wat zijn de voordelen en wat hebben we bij The Olympic Amsterdam allemaal gedaan en bereikt? Het community team laat in de komende edities van de nieuwsbrief een BIZ deelnemer aan het woord en vraagt naar ervaringen. Deze keer gaat het gesprek tussen Mirjam Harding, community manager BIZ en Nick van der Meer van Bar BAUT.

 

Mirjam: Hi Nick, fijn dat jij je ervaring met de BIZ wil delen. Kun je ons even kort vertellen wie je bent en hoe je bij The Olympic Amsterdam betrokken bent?
Nick: Uiteraard wil ik dat! Ik ben werkzaam voor de firma GASEROP, waar Bar BAUT en ook BAUT Oost onderdeel van zijn. BAUT Oost is onderdeel van BIZ The Knowledge Mile en daar zag ik al de vele voordelen die een BIZ meebrengt. Toen ik door The Olympic Amsterdam, waar Bar BAUT onderdeel van is, werd gevraagd om in hun bestuur plaats te nemen heb ik daar met veel plezier JA op gezegd. Het geeft me de mogelijkheid om dicht op het vuur te zitten en mee te denken en beslissen. Ik denk dan ook dat het een grote meerwaarde is om met collega’s binnen een gebied samen te werken en je elkaar zo kunt versterken. Beter dan elkaar te beconcurreren; daar schiet niemand iets mee op.

Mirjam: Mooi dat je spreekt over samenwerken; dat is waar een BIZ zeker voor bedoeld is! Kun je concrete voorbeelden geven van samenwerking bij de BIZ?
Nick: Als horeca ondernemer denk ik dan direct aan de verschillende events waar we met collega ondernemers aan hebben meegedaan en bijgedragen. In de eerste plaats hebben we het “Olympisch Terrashoppen” geïntroduceerd, waarbij mensen langs de verschillende terrassen konden gaan voor een hapje en/of een drankje. Daarnaast hebben we bijgedragen aan het Grachtenfestival en de sculptuurroute van ARTZUID. Beide evenementen werden gesponsord door de BIZ en wij konden daar als ondernemers op aanhaken. Mooie initiatieven die ook nog eens het gebied van de BIZ aantrekkelijker maken en op de kaart zetten.

Mirjam: Het gebied aantrekkelijker maken; zie je dat de BIZ daar op andere manieren ook aan bijdraagt?
Nick: Zeker! Zelf ben ik erg te spreken over het project “collectief afval inzamelen” dat we met de BIZ hebben doorlopen. Dat heeft geresulteerd in een grondstoffenhub i.s.m. Oscar Circulair. Zoiets hadden we als zelfstandig ondernemer(s) nooit voor elkaar gekregen, maar als BIZ wel! Ik vind zo’n duurzaamheidsproject ook erg belangrijk voor de buurt. Het verblijfsklimaat wordt er door verbeterd en daar wordt iedereen blij van.

Mirjam: Fijn te horen dat je zo positief bent over wat er allemaal al gebeurd en gedaan is. Welke kansen en mogelijkheden zie je voor een nieuwe BIZ periode van nog eens vijf jaar?
Nick: Ik ben absoluut voor nog eens 5 jaar BIZ. Nu we Corona achter ons hebben gelaten kunnen we ook echt weer aan de slag. Door samen leuke dingen te doen wordt de betrokkenheid groter en dat is niet alleen goed voor de ondernemers maar ook voor het gebied van The Olympic Amsterdam. Ook kijk ik uit naar nieuwe projecten op het gebied van o.a. duurzaamheid. We gaan al starten met het (verder) plasticvrij maken van de horeca terrassen en daarnaast staat ook de gezamenlijke inkoop van producten op de agenda. Zonder de BIZ kunnen we dit soort projecten niet zo makkelijk doen en ik ben dan ook erg benieuwd naar de resultaten.

Mirjam: Wat een goed verhaal. Dank je wel voor je antwoorden en tijd 
Nick: Graag gedaan; hopelijk zegt iedereen weer JA tegen nog eens vijf jaar BIZ.