Doorstart BIZ: interview bestuur deel III: Joanne Roozenburg

Geplaatst op donderdag 14 aprilnieuws

BIZ The Olympic Amsterdam is gestart in 2018 en bevindt zich nu in het laatste jaar van de BIZ periode. Dit betekent dat we een doorstart gaan maken om nog eens vijf jaar verder te kunnen gaan. Tijd om de balans op te maken en stil te staan bij het belang van een BIZ. Wat zijn de voordelen en wat hebben we bij The Olympic Amsterdam allemaal gedaan en bereikt? Het community team laat in de komende edities van de nieuwsbrief een BIZ deelnemer aan het woord en vraagt naar haar/zijn ervaringen.Deze keer gaat het gesprek tussen  Mirjam Harding, community manager van de BIZ, en Joanne Roozenburg van Bouwinvest.

Mirjam: Hallo Joanne, fijn dat jij je ervaringen met de BIZ met ons wil delen. Kun je ons even kort vertellen wie je bent en hoe je bij The Olympic Amsterdam betrokken bent?
Joanne:  Uiteraard wil ik dat. Mijn naam is Joanne Roozenburg en ik ben werkzaam voor Bouwinvest als Asset Manager Dutch Office Fund. In die functie ben ik verantwoordelijk voor diverse kantoorpanden binnen het gebied van The Olympic Amsterdam zoals het Olympisch Stadion, Move en The Garage. Al sinds het maken van de allereerste plannen (in 2017) ben ik bij de BIZ betrokken. Bij de start in 2018 heeft mijn collega Bas Jochims de rol van penningmeester binnen het bestuur van de BIZ op zich genomen. Toen Bas mij bij zijn vertrek vroeg of ik het stokje van hem over wilde nemen, heb ik daar met veel plezier “ja” op geantwoord. Waar ik eerst op de achtergrond met de BIZ mee dacht, ben ik nu dus sinds 2021 meer op de voorgrond actief. 

Binnen Bouwinvest vinden we een BIZ dé juiste vorm om samenwerking tussen de verschillende ondernemers te bevorderen. Wij willen als vastgoedeigenaar niet voor de gebruikers van panden voorschrijven wat het gebied waarin zij werken nodig heeft, maar dit door hun zelf laten bepalen. Met een BIZ heb je een goede tool om gezamenlijk de leefbaarheid van het gebied te bepalen en te vergroten. Zelf merk ik  dat er binnen de BIZ een hele goede vibe hangt. Ondernemers zijn actief en denken mee; er zit echt energie in The Olympic Amsterdam om aan de slag te gaan en er samen wat van te maken.    

Mirjam: Mooi dat je spreekt over samenwerken; dat is waar een BIZ zeker voor bedoeld is! Kun je concrete voorbeelden geven van samenwerking bij de BIZ?
Joanne: Mijn collega bestuursleden Carla en Nick hebben ons gezamenlijke afvalinzamelingsproject “Oscar Circulair” al genoemd en ook ik ben daar erg trots op. Behalve dat het een geweldige samenwerking binnen de BIZ is, hebben we daarmee ook echt een voorbeeldfunctie voor andere BIZ-en. Een ander voorbeeld vind ik de samenwerking met ARTZUID. Door de sculptuurroute te sponsoren zijn er vorig jaar diverse beelden in het gebied geplaatst en dat heeft niet alleen ons gebied op de kaart gezet, maar ook veel nieuwe bezoekers getrokken. Ondanks de perikelen rondom Corona en de onmogelijkheid om evenementen te organiseren, hebben we daarmee met z’n allen toch echt iets neergezet. 
Soms is het niet altijd even zichtbaar wat we allemaal doen; achter de schermen gebeurt er ook heel veel. Zo zijn er bijvoorbeeld in de loop van de jaren fijne contacten opgebouwd met partijen als gemeente, politie en andere instanties. Deze partijen hebben we nodig binnen ons gebied en als BIZ maak je bij hen een grotere vuist dan als individuele ondernemer.

Mirjam: Goed om te horen dat er mooie dingen zijn bereikt in de afgelopen jaren. Welke kansen en mogelijkheden zie je voor een nieuwe BIZ periode van nog eens vijf jaar?
Joanne:  De grote uitdaging zit hem in het behouden van betrokkenheid van de verschillende BIZ deelnemers en goed te luisteren naar wat zij willen. Voor de nieuwe BIZ periode denk ik dat we op de goede weg zitten. Qua kansen en nieuwe mogelijkheden vind ik zelf  het onderzoek naar de mogelijkheid van het organiseren van een brocante markt erg leuk. Dit geldt ook voor het evenement “Around The Olympic Amsterdam” dat we op 14 mei organiseren.  Door dergelijke evenementen te organiseren komt er reuring in het gebied en dat verhoogt de aantrekkelijkheid van de woon-, werk- en verblijfsomgeving. Dat is wat we bij Bouwinvest ook erg belangrijk vinden. 

Mirjam: Wat een goed verhaal. Dank je wel voor je antwoorden en tijd 
Joanne: Graag gedaan; hopelijk zegt iedereen weer JA tegen nog eens vijf jaar BIZ.