Euforie op het Amsterdams Verbond

Geplaatst op dinsdag 28 septembernieuws

Hoewel het Amsterdams Verbond bedoeld was als bevrijdingsfestival op 5 mei, was het gevoel van vrijheid ook afgelopen weekend goed voelbaar. Het was het allereerste festival zonder bezoekersmaximum sinds de corona uitbraak en daarom heerste het gevoel van ‘Eindelijk mogen we weer!‘ alom. 

Het feit dat het festival voor ieder wat wils bood, droeg hier zeker aan bij. Op de zeven stages kon iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komen. Zo konden techhouse liefhebbers hun lol op bij de Chicago Social Club X Lovelee stage, ging je voor dansbare discotunes naar Vondel Disco X Disco Inferno, kwam er bij Café Nol Nederlandse muziek uit de speakers en vond je op mainstage Mokums Paradijs de grote namen. Ook stonden de stages ‘Oliva X Flu Flu’, ‘Four Amsterdam X Chin Chin Club’ en ‘Club NYX X Disco Dolly’ vol met enthousiaste festivalgangers.

De sfeer op het festival liet zich kenmerken door euforie – blij om eindelijk weer samen te dansen, feesten en genieten, zonder je daarbij druk te maken om restricties. BIZ redacteuren Esmee Bakker en Jasmine Wouwenaar waren aanwezig en kunnen dit van harte beamen: “Een fantastische dag om op terug te kijken. Op naar de volgende mooie editie!”