1

Grondstoffenhub Oscar Circulair: de eerste bevindingen

Geplaatst op dinsdag 26 oktobernieuws

Inmiddels zijn we alweer drie maanden geleden op 1 juli gestart met het afvalcollectief rondom het Olympisch Stadion. Hoog tijd om de balans om te maken en de eerste resultaten te delen.

De eerste data laten een mooie stap zien van 55% restafval naar 33%. De deelnemers zijn goed op weg naar het streefpercentage van 23 dat we na de eerste 3 jaar bereikt willen hebben.

Ook hebben we inmiddels alle deelnemers individueel gesproken om deze eerste periode te evalueren en iedereen is erg positief (lees hier meer over de eerste ervaringen). Andersom geven de Oscars (de medewerkers van Milieuwerk met afstand tot de arbeidsmarkt) dat zij zeer vriendelijk worden ontvangen bij de deelnemers, wat ook een fijne constatering is.

Ook is het leuk om te zien dat de grondstoffenhub (en de activiteiten van het collectief) belangstelling oproept bij buurtbewoners. Verschillende mensen uit de buurt zijn geïnteresseerd een kijkje komen nemen en hebben toen een rondleiding gehad. Verder staan er de komende tijd flink wat bezichtigen gepland, onder andere met de Green Business Club, een groep cultuurinstellingen en schoolklassen. 

De komende maanden zetten wij in op het aansluiten van de volgende groep deelnemers; want hoe groter de groep, hoe groter de impact op de buurt. Heb je nog vragen? Dan kun je een mailtje naar Community Manager Mirjam Harding sturen via mirjam.biztheolympic@gmail.com. 

Bijgevoegd vind je in pdf-formaat de kwartaalrapportage voor het collectief.