1

Heropening Cruyff Court op vrijdag 8 juli

Geplaatst op woensdag 6 julinieuws

Het Cruyff Court Olympisch Stadion is opgeknapt en de Cruyff Foundation organiseert samen met de gemeente een heropeningsfeestje. Kom jij ook?

Programma:
16:00 uur – Inloop
16:30 uur – Welkom, openingswoord voor heropening
16:45 uur – Start clinic
18:00 uur – Einde clinic en heropening

Team sportive verzorgt de clinic. We vieren dit feestje graag met jullie en kijken uit naar je komst. Tot vrijdag de 8e!

Dit jaar is het alweer 6 jaar geleden dat voetballegende Johan Cruijff overleed. Johan werd in 1999 verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw én wordt nu nog wereldwijd erkend als één van de beste voetballers allertijden. Na zijn overlijden in 2016, werden de Amsterdam ArenA (nu Johan Cruijff Arena) en het tweede stadion van Barcelona (Estadi Johan Cruyff) naar hem vernoemd. Ook werd in Amsterdam een brug naar hem vernoemd en verscheen er in Watergraafsmeer een grote muurschildering.

Maar naast zijn sportprestaties heeft Cruijff nog veel meer moois achtergelaten. Zo richtte hij het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruyff Foundation op. Deze laatste non-profitorganisatie ondersteunt sportprojecten voor kinderen met én zonder beperking, realiseert Schoolpleinen14 en legt Cruyff Courts aan. Nederland telt inmiddels 180 van de zogeheten Cruyff Courts, maar ook in onder andere België, Denemarken, Spanje, Polen, Groot-Brittanië, Marokko, Japan en de Verenigde Staten kom je ze tegen. Ook naast het Olympisch Stadion vind je zo´n Cruyff Court.

De Cruyff Courts zijn belangrijk voor de buurt. Buurten zijn namelijk steeds vaker volgebouwd en druk met geparkeerde auto’s en ander verkeer. Daarom is een veilige ontmoetingsplek voor kinderen zo belangrijk: hier sluiten ze vriendschappen en ontdekken ze hun eigen talenten. Onderzoek van de Cruyff Foundation zelf wijst uit dat er in 98% van de gevallen vriendschappen ontstaan tussen kinderen van verschillende etnische achtergronden – hoe waardevol! 

In het gebied van The Olympic Amsterdam vind je Cru hetyff Court aan de zijkant van het Olympisch Stadion ter hoogte van de Jan Wilsbrug. Dit Court was aan vernieuwing toe en wordt op vrijdag heropend, zodat er weer ruimte is om te spelen en te ontmoeten.

Zie hier een video over de Cruyff Foundation