Het Olympisch stadion doet het licht uit!

Geplaatst op woensdag 15 februarinieuws

In samenwerking met de Green Business Club doet BIZ The Olympic Amsterdam mee aan het project: ‘de Zuidas doet het licht uit!’ om energievervuiling in de stad tegen te gaan. Het Olympisch stadion deelde eerder deze week nieuws over hun deelname. De BIZ is onwijs blij en trots dat het stadion een voorbeeld en koploper is in ons gebied ten opzichte van dit project!

Hierover deelden zij zelf:

“Lichten laten branden terwijl het merendeel van de mensen ligt te slapen, zonde! Het kennisinstituut TNO toont aan dat als het licht in kantoren en andere grote panden ’s nachts wordt gedoofd er 1 miljard kilowattuur aan elektriciteit in Nederland kan worden bespaard. Dat is veel! Daarom doet het Olympisch Stadion mee met de actie om een einde te maken aan de energieverspilling.

De lichten in de Marathontoren gaan vanaf 8 februari aan als het gaat schemeren en om 00:00 weer uit. Alleen de ringen bovenop de toren blijven branden. Daarnaast wordt alle TL-verlichting vervangen door LED. Zo verbruiken we per jaar 5500 kWh minder energie.

Maar niet alleen in de toren gaan de lichten uit. Ook bij drie trapopgangen zorgen we ervoor dat er minder energie verspild wordt. Door sensoren te plaatsen zal er alleen licht branden als er daadwerkelijk mensen lopen. Zo staat er nooit meer onnodig een lamp aan. De overige verlichting blijft in het kader van veiligheid branden, maar ook dit is sinds 2019 LED-verlichting.

De bedrijven op de Zuidas zijn al goed bezig om ’s nachts de lichten te doven en wij hopen nu ook het Olympisch gebied te inspireren om samen de energieverspilling tegen te gaan.”