In gesprek met Margriet Verhagen van Yoga Spot: “Na een yogales bij ons ga je relaxed naar huis”

Geplaatst op donderdag 20 meinieuws

Samen met haar man Piet Jan van Wier, runt Margriet Verhagen Yoga Spot aan de Laan der Hesperiden 142. Hoe zijn zij gestart met hun bedrijf en waarvoor kun je bij ze terecht? En: hoe hebben ze zich door anderhalf jaar corona heen geworsteld?

Q: Hi Margriet, fijn dat we je wat vragen mogen stellen! Laten we beginnen met iets over jezelf: kun je ons een korte introductie geven?
A: Dat kan ik zeker! Ik ben Yoga Spot meer dan zes jaar geleden gestart, maar ik kom oorspronkelijk niet uit die wereld. Ik kom uit de zakelijke dienstverlening. Dertien jaar lang werkte ik als projectleider bij het ministerie van Justitie, mijn laatste project was de bouw van een gevangenis in Zaandam. Tegelijkertijd hield ik me steeds meer en intenser bezig met yoga en persoonlijke ontwikkeling. Dat ging op een gegeven moment niet meer samen: yoga gaat over vrijheid, terwijl ik bezig was een gevangenis te realiseren.

Q: En dat was voor jou het kantelpunt om van yoga je werk te maken.
A: Klopt. Ik wilde niet zozeer fulltime yogadocent zijn, maar mezelf inzetten op het zakelijke en organisatorische aspect ervan. Zo zag ik ontzettend veel goede yogadocenten zonder platform – dat wilde ik ze graag geven. Daarnaast wilde ik een spiritueel centrum creëren, zonder een hoog geitenwollensokken-gehalte. Ik was al bij zoveel yogastudio’s geweest, maar overal miste ik wel iets. Dus toen ben ik het zelf gaan doen! Dat ging uiteraard met vallen en opstaan, en een fikse burn-out tussendoor, maar Yoga Spot staat nu wel.

Q:  Wat bieden jullie precies allemaal aan binnen Yoga Spot?
A: Bij Yoga Spot kijken we voornamelijk naar yogabeoefening voor beginners en intermediates. Yoga hoeft niet stoffig of fancy te zijn: ook in je lekkere zachte joggingbroek ben je bij ons hartstikke welkom. Yoga is goed voor je body én je mind, dat is goed voor iedereen. Zodra je lijf flexibeler wordt, wordt je mind dat ook. Dat betekent niet dat we aan spiritueel geneuzel doen, maar we delen wel graag onze kennis over hoe je naar het leven kan kijken in de les. Hoe je je valkuilen omzeilt, en relaxter kan leven. Zo zorgen we ervoor dat je de les relaxed verlaat, je ballast niet met je meesleept.

Q: Wat voor soort lessen bieden jullie aan?
A: We hebben lessen over het gehele yoga spectrum. We geven toegankelijke Hatha yoga lessen, maar ook intensievere Ashtanga en Vinyasa Yoga, plus ontspannen Restorative en Yin Yoga. De laatste twee zijn meditatiever van aard, ze kenmerken zich door stretch en opening van het lichaam. Daarnaast bieden we ook pilates aan, wat zich vooral focust op core stability. Maar ook bij Pilates geldt: we blijven mindful bewegen.

Q: Hoe hebben jullie de lessen de afgelopen anderhalf jaar, wegens corona, aangeboden?
A: Twee dagen na de afkondiging van de lockdown hadden we al een online lesrooster. Ik had het allemaal een beetje zien aankomen en had daar op voorgesorteerd. Toch pakte het niet heel succesvol uit: door het thuiswerken zaten de meeste mensen de hele dag achter hun beeldscherm. Ze zaten er dus niet op te wachten dat ook in hun vrije tijd te doen. We zakten snel af naar 15% bezetting en dat was financieel erg heftig.

Q: Jullie hebben ook een tijdje lessen verzorgd in het Olympisch Stadion, toch?
A: Ja, dat klopt. Mijn man, met wie ik Yoga Spot samen run, ging vorig jaar naar een ondernemersvergadering. Daar zat hij naast de directeur van het Olympisch Stadion. Ze raakten in gesprek en al snel bood zij de mogelijkheid om onze lessen in het stadion te geven aan. Dat was echt fantastisch! Onze klanten ontvingen het heel goed, dus als het mogelijk is willen we dat bij mooi weer blijven doen.

Q: Wat fijn om zulke BIZ-collega’s te hebben!
A: Zeker, ze hebben ons zo geholpen en ook flexibel meegedacht met andere ondernemers. Tegen een kleine vergoeding konden we hun buitenruimtes gebruiken. Echt bewonderenswaardig!

Q: Heel mooi om te horen. Tot slot: zou je de lezer nog iets willen meegeven?
A: Ik zou iedereen vooral willen uitnodigen om een keer mee te doen met een yogales, het is zo goed voor je om even een moment van rust te pakken en bij jezelf te komen. Iedereen is welkom. En uiteraard wens ik alle andere ondernemers van de BIZ de komende tijd veel succes.

Q: Dank voor je tijd en verhaal, Margriet!
A: Graag gedaan!

Benieuwd naar meer informatie over Yoga Spot en hun aanbod? Kijk dan eens op https://yogaspot.nl/.