Initiatief Johan Cruyff Foundation: doe mee met de Cruyff Legacy 14K

Geplaatst op donderdag 31 maartnieuws

The Olympic Amsterdam is trots op haar deelnemers en hun verschillende initiatieven. In deze editie besteden we aandacht aan de Cruyff Legacy 14K van BIZ deelnemer Johan Cruyff Foundation. Wij spraken met Kristiaan Timman (teamfoto: rechts onderin op de knie) en vroegen hem iets meer te vertellen over hun mooie evenement dat op 24 april 2022 plaatsvindt in en rond de Johan Cruijff ArenA.

Q: Hallo Kristiaan, wat leuk dat je wat wil vertellen over jullie event de Cruyff Legacy 14K. Voordat we het daarover gaan hebben; Kun je eerst kort iets over jezelf vertellen? Wie ben je en wat doe je binnen de Johan Cruyff Foundation. 
 
A: Ja hoor, natuurlijk! Mijn naam is Kristiaan Timman en ik ben Manager Events. Volgens mij is het alweer zo’n 20 jaar geleden dat ik als stagiair begon bij de Johan Cruyff Foundation en aan de wieg van alles mocht staan. In die eerste dagen bestond het team nog maar uit 4 vaste medewerkers en toen ik na mijn stage bleef werken werd ik verantwoordelijk voor communicatie & events. Inmiddels zijn we zo groot gegroeid (we hebben alleen al een poule van 120 vrijwilligers) dat we voor communicatie een apart team hebben en ik me op de organisatie van events kan concentreren. Super leuk werk; na al die jaren kan ik zeggen dat ik mijn werk nog steeds met heel veel plezier doe.
 
Q: Leuk om even te weten wie er achter de schermen actief is en jullie mooie initiatief (mede) organiseert. Kun je kort vertellen waarom jij je inzet voor het doel van de Cruyff Legacy 14K en waarom mensen dit volgens jou moeten steunen of eraan mee moeten doen?
 
A: Allereerst is het evenement een eerbetoon aan Johan Cruijff zelf, om zijn gedachtegoed in leven te houden. Johan wilde kinderen in beweging krijgen en houden en zei altijd: “Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen!”. Een van zijn vele gevleugelde uitspraken waar ik persoonlijk echt achter sta. Door mijn werk draag ik mijn steentje bij aan het binnenbrengen van budget (door sponsors), dat we investeren in verschillende projecten voor kinderen. Zo steken we geld in de bekende Cruyff Courts (er ligt er eentje naast het Olympisch Stadion), zodat kinderen buiten kunnen sporten. Ook investeren we in sport voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De opbrengst van de Cruyff Legacy 14K zal ook gaan naar kinderen die gevlucht zijn en in AZC’s zitten. Zo proberen we in te spelen op de actualiteit en elk kind de kans geven zich te ontwikkelen door sport.
 
Q: Wat een mooi evenement en als ik even lees hoe je mee kunt doen, is er voor iedereen wel een mogelijkheid. Ik zie dat er een 14K Walk, een 5K Run en een 14K Run is. Niet meedoen is eigenlijk geen optie!!
 
A; Klopt helemaal. Niet meedoen is gewoon geen excuus!
 
Q; Heel goed, dank je wel voor je bijdrage en we wensen jullie heel veel succes met de organisatie en hopen dat er veel mensen mee zullen doen.
 
Doe jij ook mee? Lees hieronder het hele verhaal over de Cruyff Legacy 14K en of kijk op de website en steun dit mooie initiatief. 

 

Cruyff Legacy 14K

Op zondag 24 april vindt de jaarlijkse Cruyff Legacy 14K plaats en komen duizenden deelnemers rennend of wandelend in actie (www.14Krun.nl). Johan Cruijff zei zelf ooit eens: “Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat doen”. En jíj kan kinderen helpen, gewoon door mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. Zo simpel kan het zijn. Samen halen we geld op voor de Cruyff Foundation, zodat kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen door sport. 

Verschillende afstanden – voor elk wat wils

Kijk op www.14Krun.nl voor de verschillende afstanden die je kan rennen of wandelen. Van elk onderdeel is zowel start als finish bij de Johan Cruijff ArenA. Er is voor iedereen wat wils: zo kunnen bedrijven teams meedoen maar er is ook een kidsrun. Alle diverse onderdelen zijn uiteraard toegankelijk voor sporters met een beperking.  Liever vanuit huis meedoen? Doe dan mee aan de Virtual Edition. Loop jij ook mee voor een ander? Schrijf je nu in op 14krun.nl!